Battle Mountain 2019: Geen geluk voor Human Power Team

Gepubliceerd op

Bij de tijdmeting wordt gejuicht als ze horen dat Adam Hari is gestart in zijn N1. Het is tekenend voor de sfeer bij de World Human Powered Speed Challenge. Iedereen gunt elkaar het beste. Helaas gaat het vlak voor de tijdmeting alsnog fout met de Australische zelfbouwer. Hij valt en heeft flinke schade aan zijn fiets, hijzelf is gelukkig in orde.

Niet alleen Adam moet aan zijn fiets werken na de runs op maandagochtend. Als Rosa als allereerste van start gaat op de lange afstand, valt ze. Het is opvallend na alle goede starts van de VeloX 9 eerder deze week en bij de trainingen. Rosa zou met de racekap gaan rijden, in de hoop nu al een record te kunnen neerzetten. Dat zit er niet in uiteindelijk. Niet alleen is de aerodynamica door de val iets verstoord, ze blijkt ook haar coach niet goed te horen. Desondanks rijdt ze 118,66 km/u en laat daarmee duidelijk zien hoe sterk ze is.

Meer pech heeft Jennifer Breet. Direct bij de start maakt de VeloX 9 veel geluid. Even later moet ze de fiets aan de kant zetten. Door goed te reageren weten de teamleden in de volgauto haar midden op de route te vangen, zodat de VeloX en Jennifer heelhuids blijven. Het blijkt dat de kettingspanner kapot is gegaan. Een euvel dat vorig jaar ook parten speelde, al lijkt het nu wel snel goed op te lossen.

Ondertussen wordt het steeds spannender bij de vrouwen. De Franse Ilona Peletier rijdt met bescherming op. Ze moet weer wennen aan de fiets na de val van gisteren en er waren een paar problemen die opgelost moesten worden. Als zij door de tijdmeting komt wordt ze letterlijk op de hielen gezeten door Denise Mueller Korenek in de Wahoo. Het levert bij het vangteam een hachelijke situatie op, de beide fietsers komen vrijwel tegelijk aan. Het gaat allemaal goed gelukkig. Denise gaat duidelijk snel, zij haalt zelfs 109 km/u en is daarmee Jennifer Breet voorbij in de klassering. Vittoria Spada rijdt prima, maar niet zo hard als eerst. Hetzelfde geldt voor Andrea Gallo.

Toch zijn er al records gebroken. Al rijdt Vittoria niet zo hard, ze heeft vandaag wel legal wind en mag zich daarmee Italiaans recordhouder bij de vrouwen noemen. Yasmin Tredell breekt het Britse vrouwenrecord bij de trikes. Dat zij ook de eersten uit hun land zijn doet er even niet toe. Bill Thornton rijdt in de Milan 96 km/u en is daarmee de snelste productiefiets.

Vanavond zijn er weer runs en het is duidelijk dat het draait om de vrouwen. Zij nemen nu de beste posities in in de heats. Als de wind net zo gunstig is als vanmorgen kan er wat moois gebeuren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.