Battle Mountain 2019: waar is de wind?

Gepubliceerd op

Het zou waaien, hard waaien zelfs. In de ochtend werd zelfs door de organisatie al min of meer aangenomen dat de eerste runs in de avond niet door zouden gaan. Toch gaan de meeste teams op pad. En zij maken de juiste keuze. Want wat er ook was, de wind was er niet. Alle runs zijn gereden met zogenaamde legal wind, bij windsnelheden onder de 1,6 m/s dus.

De grote afwezige is de Altair 6, waarschijnlijk zijn zij de fiets aan het repareren na de val in de ochtend. Het geeft nog meer ruimte in de beschikbare tijdslots. Na wat overleg worden de eerste heat doorgeschoven naar de tijd van de tweede heat. Daardoor bestaat er nog meer kans voor een goede run.

Opnieuw mag Rosa Bas als eerste van start en dat verloopt wederom soepel. Later blijkt ze toch opnieuw schakelproblemen te hebben. Toch weet ze haar tijd in de ochtend aan te scherpen tot ruim 114 km/u. Ze komt dus op stoom. In de tweede, of eigenlijk dus de derde, heat gaat Jennifer Breet van start. Ook zij heeft problemen met het schakelen en ze komt tot 103,27 km/u. Een absoluut nette tijd. Wel is ze in de klassering ingehaald door Ellen van Vugt die een prima 109 km/u rijdt en met nog geen 0,4 km/u ingehaald door de Italiaanse Vittorio Spada. Maar net als Ilona Peletier uit Frankrijk valt ook haar fiets bij het vangteam en moet dus gerepareerd worden. Haar teamgenoot Andrea Gallo rijdt foutloos en komt alweer dicht bij het Europese record. De enige met echte pech is Denise Mueller Korenek. Bij de start blijkt haar backup scherm niet te werken en ze kan dus niet gaan rijden.

Een onverwacht mooie avond levert dus mooie snelheden op. Nog geen records, dat is eigenlijk nooit het geval op de eerste avond. Voor maandagochtend lijken de weersomstandigheden gunstig. Alle heats zijn vol, dus kansen volop.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.