Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Krap, houders, VeloX, Milan, robot, Nandax, kunst, warm, zak, Vélomtek, weg, Azië, tot slot

Te krap

In een Duits onderzoek komt naar voren dat automobilisten fietsers te krap inhalen. Bij dit onderzoek kwam naar voren dat bij de ruim 16.000 inhaalmanoeuvres er 9.400 te dichtbij de fietser werd gereden, en wel minder dan 1,5 meter. Een tweehonderdtal presteerde om de afstand tot de fietser op 50 cm te houden!
Naar eigen ervaring zijn de Nederlandse automobilisten niet veel beter, alleen hebben we hier het voordeel dat we veel vrijliggende fietspaden hebben.

Telefoonhouders

De Fietsersbond heeft onderzoek gedaan wat de beste telefoonhouders zijn voor fietsers, bij bijvoorbeeld navigatie.
Natuurlijk is deze test niet compleet. Deze redacteur heeft namelijk al een aantal jaar naar tevredenheid de universele smartphonehouder van Finn, vergelijkbaar met die van Celly, uit de test.

VeloX 9

Volgende week zaterdag, 27 juli, vindt de zogenaamde roll-out plaats van het Human Power Team 9 (fb).
De roll-out vindt plaats op het terrein van het Nationaal Militair Museum te Soest.
Van 8 t/m 14 september 2019 zal het team deelnemen aan het vrouwenklassement van de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) in Battle Mountain, Nevada. De VeloX 9 is al in februari gepresenteerd.

Kettingbeschermer Milan

Wie een kettingbeschermer in de Milan GT wil installeren, heeft dankzij Dan een instructievideo. De kettingbeschermer wordt op zijn plaats gehouden d.m.v. magneten.
Het ontwerp ging niet vanzelf, zoals deze video bewijst: speling van de kettingbeschermer t.o.v. de ketting.

Bezorgrobot

AH is bezig met de test van een autonome bezorgrobot. Misschien lijkt dit voor ons, ligfietsers, niet zo interessant, maar als we de robot bekijken dan komt de vorm van het model ons wel heel bekend voor.
Een supergestroomlijnde velomobielvorm, de wielen zijn zelfs uitgerust met wieldoekjes. En dat alles voor, zeggen en schrijven, een maximum snelheid van… 8 km/uur. Dankzij het piepkleine voorwiel heeft deze robot wel een heel kleine draaicirkel!
Wat zouden de eisen voor de vorm geweest zijn? Was een vierkante bak niet economischer geweest zijn? Of is de gestroomlijnde vorm een bescherming voor voetgangers bij een mogelijke aanrijding?
Je hoopt toch niet zoiets op het fietspad aan te treffen.

Nandax

Dit weekend vinden in Nandax de wereldkampioenschappen ligfietsen plaats. Dat blijft in de krant niet onvermeld: de eerste ligfietsen (fb) zijn al gearriveerd, met 122 ingeschreven deelnemers uit 11 landen.

Fietskunst

Ai Weiwei is een kunstenaar die zich toelegt op het maken van kunstinstallaties. Ook heeft hij installaties gemaakt met de vormen van fietsen, of onderdelen daarvan.

Frisse lucht

In Arizona kan de temperatuur behoorlijk oplopen, dus ging Sandiway Fong op zoek naar een manier (fb) om wat meer lucht in zijn DF te krijgen.

Drinkzak

Diezelfde Sandiway heeft een geïsoleerde drinkzak (type camelback) gemaakt met zo goedkoop mogelijke onderdelen. Deze minimalistische drinkzak (fb) wordt geïsoleerd met een soort zonwering voor een autostuur. Wij zouden een antivriesdeken kunnen gebruiken (meer couranter, maar wel wat meer werk).
Misschien zijn de reacties nuttig voor een andere tip.

Vélomtek

Vanuit Frankrijk bereikt ons het bericht, dat François Garneau importeur/dealer voor Vélomtek wordt*. De Vélomtek VX2 is een op een delta trike gebaseerde velomobiel met trapondersteuning. Er kan gekozen worden uit een 250W- of een 500W-motor.

* wat dus niet helemaal blijkt te kloppen; zie onderstaande opmerking van Simon.

Weg

Soms ben je wel eens even helemaal de weg kwijt. Of het fietspad (fb)! Dan kun je blij zijn als de dief al een alternatieve route heeft uitgestippeld.

Azië

Op MeWe (een alternatief voor Facebook) weet Theo in de groep van Velomobiel.nl te vermelden, dat de eerste Quattrovelo in Azië is aangekomen. Om preciezer te zijn: in Thailand.

Tot slot

...nog een bericht over de Tour de France.
Letterlijk... OVER de Tour de France!!!

Reacties

Bietrume op vr 19 jul 2019 om 13:32

Wat de Velomtek velomobiel betreft, is de Canadees François Garneau de ontwerper hiervan. Velomtek maakt en verkoopt zijn velomobielen in Quebec en dus (nog) niet in Frankrijk...

Oliver op vr 19 jul 2019 om 14:03

Bedankt voor de correctie, Simon. Mijn Frans is duidelijk slechter dan andere talen, waardoor ik nu dus iets fout heb geïnterpreteerd. Mea culpa.

andre.brouwer op za 20 jul 2019 om 10:48

De beste telefoonhouder ?
Voor mij is dat mijn rechterhand. Al dan niet met de telefoon op de luidsprekerstand.
En in de Quest zit 'ie in een plastic boterhamzakje (tegen zweetdruppels) in de Velomobieltas, druk bezig de route vast te leggen voor Strava.
Ondertussen kan ik ongestoord genieten van het fietsen zelf, de omgeving, de natuur.
Eenmaal thuis gekomen zie ik wel of ik wat gemist heb. Nee, ik heb niks gemist, heb wel wel ongelezen berichten ;-)

CV op zo 21 jul 2019 om 15:05

Het zou fijn zijn als er eens een telefoonserie was die constant in formaat blijft. Nu is elke volgende telefoon weer een ander formaat, waarmee hoesjes en houders weer niet passen.

Heb ik net een fietshouder gekocht voor mijn Motorola G4... koop ik een G7... past niet.

Dat te krap ingehaald worden is inderdaad wel een dingetje. Ik fiets tegenwoordig steeds vaker middenop, dan heb je ook minder met dat probleem te maken. Maar het is voor de politie natuurlijk veel makkelijker om het non-probleem van fietsers met een telefoon in de hand te bekeuren... dus laten ze de asomobilisten maar gaan.

PietV op zo 21 jul 2019 om 17:17

Ik heb al jaren een Nokia 3310 en die blijft hetzelfde formaat. Heb ook niet de behoefte om die telefoon aan het stuur te bevestigen. Gewoon in de tas. Goede ontvangst en bereik. Prima telefoon voor weinig geld.

JoostC op ma 22 jul 2019 om 09:20

Als je je smartphone op je stuur wilt bevestigen en ook snel wilt wisselen van fiets gebruiken wij altijd van die siliconen elastieken en een horlogehouder, in dit geval oude van polar die ik nog had liggen, ook bevestigbaar met van die ronde sigma elastiekjes. Horlogehouder is tegen schokken en kantelen etc. Je telefoon kantelt dan niet en je schroef ook niets op je stuur.

https://www.dx.com/p/lichao-8112706-bike-elastic-silicone-fixing-bandage-for-cellphone-tool-stop-watch-more-white-2031953#.XTVjLegzYuU

in combi met bijvoorbeeld:

https://www.decathlon.nl/p/universele-stuurhouder-voor-horloge/_/R-p-X8487015?mc=8487015&gclid=EAIaIQobChMImKCGqf3H4wIVCM53Ch1PmgceEAQYBCABEgI9rPD_BwE

Er zijn van dat elastiek ook nog meer, wat geavanceerdere varianten. Voordeel is dat als je wisselt van telefoon(formaat) het ook weer past. Blijft bij ons ook zitten op de mountainbike in buitenlands terrein.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.