A race in the park lezingenprogramma

Gepubliceerd op

Met een viertal lezingen hoeft niemand zich te vervelen tussen de races door. Op zaterdag geeft Paulus den Boer een stoomcursus Velomobiel Schadeherstel in twee sessies (11:00 en 13:40). Op zondag zijn er lezingen over ecologische chocolade, de supersnelle VeloX en Bemer fysio/hersteltherapie.

Van drie lezingen zijn details bij ons bekend:

Geprakte velomobiel?

Paulus den Boer laat in een live demonstratie in twee delen zien hoe je van een ten dode opgeschreven velomobiel weer een juweeltje maakt. Voor de Quest en Strada is hiervoor een speciale neus-mal beschikbaar, waarmee een verfrommelde voorpartij kan worden opgelost door de hele voorkant tot ongeveer de wielkasten af te zagen een nieuw in te lamineren. Natuurlijk een ingewikkelde klus, maar toch een heel stuk ecologischer en goedkoper dan de fiets opnieuw op te bouwen in een nieuwe body. Hetzelfde onderwerp kwam op Cycle Vision 2017 al eerder aan bod en trok toen veel belangstelling.
Tijd: op zaterdag om 11:00 en 13:40.

CO2-neutrale chokolade

Hoe maak je chokolade zonder schade? Het antwoord is simpel: de ingrediënten en kakao worden per vrachtzeilschip naar Nederland gebracht naar een biochokoladefabriek. Vandaaruit wordt het produkt per fietsdienst gedistribueerd. Dieter Hannemann geeft een lezing over zijn chocoladetoer.
Tijd: op zondag 11:40 (onder voorbehoud)

VeloXS – de jacht op het snelheidsrecord

Hoe hard kun je met jouw fiets? – Wow, niet slecht, maar Ellen en Matthias kunnen vast een stuk sneller dan jij. Zij willen het snelheidsrecord voor vrouwen en mannen verbreken. Daarvoor zijn ze met hun recordfiets al in Battle Mountain, Nevada geweest voor een "proefrit". Hoe het nu verder gaat vertelt Ralf Golanowsky van het ELAN Human Power Team.
Tijd: op zondag 13:20 (onder voorbehoud)

Reacties

MartiniusBerg op zo 23 jun 2019 om 15:57

Paulus den Boer laat in een live demonstratie in twee delen hoe je van een ten dode opgeschreven velomobiel weer een juweeltje maakt.Een korte vraag,waar kan je deze demonstratie zien, groeten Martinius.

wakkermans op zo 23 jun 2019 om 20:20

Bij A race in the park / Cycle Vision in Meppen komend weekend.
https://a-race-in-the-park.de/

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.