Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsreparateur, Afsluitdijk oversteek, stuurassistent, Hilgo, Propulsione Umana, noodtoilet, Vijgen na Pasen, Paastreffen, rondje Texel, OBT, ligfietstestdag

Dé fietsreparateur

Het is een oudje, the bicycle repairman (niet ondertiteld!) door het team van Monty Python. Altijd tot in het absurde doorgetrokken. Geniet er van!
We hebben net Pasen achter de rug, en in dat verband is het aan te raden om de film Life of Brian eens te bekijken. Net zo zot. Niet vergeten om mee te fluiten met Always Look on the Bright Side of Life.
Ach, deze filmtip had ook met de kerst gemaakt kunnen zijn.

Afsluitdijk oversteek

Voor wie de Afsluitdijk fietsend wil oversteken is hier de dienstregeling. De maximale afmeting van voertuigen die mee kunnen met de bus is 0,80 m breed bij 1,90 m lang!
Voor andere voertuigen (brommobiel, velomobiel, ligfiets, etc.) wordt verwacht dat je dit minimaal twee (2) dagen van tevoren kenbaar maakt, en dan ook op dat tijdstip aanwezig bent (plannen, plannen en geen pech krijgen, anders…).

Stuurassistent fiets

Het is nog een prototype, maar Gazelle heeft in samenwerking met de TU Delft een fiets gemaakt met een automatische stuurcorrectie om vallen tegen te gaan. De assistent grijpt in vanaf 4 km/uur, en rijdt vanaf die snelheid stabiel.
De innovatie moet een oplossing vormen voor de vele ernstige ongevallen met fietsers. Voornamelijk 55-plussers en bestuurders van een e-bike.
De fiets zou over enkele jaren verkrijgbaar moeten zijn.

Drymer Hilgo

De Hilgo, de velomobiel die altijd verbaasd rondkijkt (bij dubbele koplampen en luchtinlaat), mag wel weer even in de belangstelling staan. Vergeet niet het unieke schakelsysteem.

Propulsione Umana

Ook is Propulsione Umana (fb) de fiets, de oude prototype PulsaR, aan het testen met de dames Vittoria Spada en Serena Corona!
De dames moeten, naast stabiel rijden, ook nog eens vijf minuten gemiddeld 200 Watt wegtrappen, om Barbara Buatois (121,44 km/uur) uit de boeken te rijden.

Noodtoilet

Sorry dames, dit is voor heren.
Heb je onderweg hoge nood, en van uitstappen kan geen sprake zijn, dan kan deze proggel een uitkomst zijn.
Niet aan te raden tijdens (!) het fietsen. En dat je zeker weet dat je afgekoppeld bent bij het uitstappen. De opening van de slang is ongeveer 6,3 cm wijd.
Uiteraard moet je ook een fles meenemen. Maar alleen een fles met een brede opening voldoet even goed.

Vijgen na Pasen

Afgelopen maandag, tweede paasdag, reden zo'n 15 sportievelingen op de West-Vlaamse wegen.

Paastreffen?

Wij hadden graag wat verwijzingen naar blogs, foto's en video's gemaakt. Echter er is nergens iets over te vinden. Wat we wel kunnen vertellen, is dat het fantastisch weer is geweest, en iedereen zal zich kostelijk vermaakt hebben. Dus …

Rondje Texel

Daar hebben we wel wat over gevonden:

OBT 2018

Nee, dit is niet in het verkeerde vrijdagbericht terecht gekomen.
In het personeelsblad van de Enexis Groep staat nu een artikel van en met Rob Tellings. Als je het leest zou je denken dat hij een fervent ligfietser is. Maar dat komt nog… (denkt Chris).
Het artikel is te downloaden op de pagina van de Grensrijders, en anders hier.

Ligfietstestdag Maia Mobiliteit

Zondag is er een ligfietsopstapdag in Dordrecht.
  • 10:00 – Verzamelen en instructie over de do’s en de don’ts
  • 10:30 – Eventjes uitproberen nadat de fiets is aangepast aan de persoon
  • 10:45 – De eerste wankele meters op de fiets, maar het lukt!!!
  • 12:00 – Na de eerste rondjes een heerlijke lunch in De theetuin van de Griendheuvel of in Poldercafé de Waterjuffer
  • 13:00 – Een tochtje maken met de andere deelnemers
  • 16:00 – Afsluiting van de dag

Reacties

Mauricem op vr 26 apr 2019 om 13:48

Als ik het plaatje in de bus zo zie dan past er makkelijk een ligfiets en een tandem in, en ook nog wel een velomobiel als het niet te druk is.

Eupeodes op vr 26 apr 2019 om 14:39

Jullie hebben blijkbaar niet in de reacties onder het agendabericht van Paastreffen gekeken. Ik heb daar maandagavond wel degelijk een link naar foto's van Paastreffen geplaatst. Ik heb wel de indruk dat er niet heel veel foto's gemaakt zijn dit treffen.

WimH op vr 26 apr 2019 om 15:05

Het is prima om aandacht te besteden aan de Hilgo.

Ik ken echter niemand die deze vm heeft gekocht en ik zie ook bijna nooit berichten of foto's. Laatst 1x over een Finse koper.

Qua uiterlijk vind ik de 'Smurfenmuts' veel te klein. Het hoofd van de Fin stak namelijk ook flink boven de muts uit.

CV op vr 26 apr 2019 om 22:19

Het schakelsysteem van de Hilgo ziet er zeker mooi uit. Maar verder vraag ik me af wat de beoogde klantenkring is.

Het prijsvoordeel (in kale uitvoering only) van de Mango is er niet. Je mag er niet mee op de rijbaan, want smaller dan 75cm. Bagageruimte veel kleiner dan bijv. de QV. Blijft over rijcomfort en snelheid, maar van beide heb ik geen idee waar de Hilgo staat. De blote kettingen zien er niet fijn uit iig.

Mijn Mango heb ik vooral gekocht met het idee dat hij verticaal is te stallen onder een 2,6m plafond. Dat kan bij de Hilgo natuurlijk ook. Maar in de praktijk heb ik daar nog nooit gebruik van gemaakt en bij ieder volgend defect baal ik harder dat ik geen Strada gekocht heb die tweedehands een week later te koop kwam.

johanvollenbroek op za 27 apr 2019 om 07:42

Ik heb meer dan 1 jaar Mango gereden, maar in de Quattro en Strada haal ik hogere snelheden. Verder veel gedoe gehad met de tussenas. Ik dacht dat die er in de nieuwe Sinner fietsen uit zou zijn, maar er nu toch kennelijk wel weer in zit.

Johan V.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.