'Winter'-competitie Amsterdam-Sloten

Gepubliceerd op

Terwijl buiten het lentezonnetje genadeloos de over parken verspreide Amsterdammers geselde kon een select gezelschap in het velodrome van Amsterdam de zonnebrand ingepakt laten. De sfeer was dus prima en er werd lekker geracet, maar met minder concurrentie dan bij de vorige wedstrijd.

Het onderdeel 200m sprint vliegende start bleek voor de meesten toch een stuk lastiger dan gedacht. De techniek om eerst een paar ronden hoog in de baan te rijden beheerste iedereen wel, en daarna in de bepalende ronde beneden naar de startlijn storten lukte ook wel, maar in de krappe bocht die dan volgde hield menigeen ofwel van schrik de benen stil (in de sprint!) of vloog weer omhoog de baan in. Meer oefenen dus. Peter Coppens was de enige volwassen VM rijder en won dit onderdeel. Tweede werd Pieter op een RazzFazz met staartpunt, hij reed nog onwennig op de voor hem onbekende fiets.

Fotografen waren er niet (of nauwelijks) aanwezig, en daarom kunnen we dit verslag alleen voorzien van mooie grafieken (foto bij dit bericht: Jochem in Apeldoorn).

Bij het één-uurs criterium had Peter Coppens geen last van serieuze tegenstand. Met een gemiddelde van 51,3 snelde hij zijn eigen schaduw achterna.
Achter hem werd strijd geleverd door Edgar en Pieter. Daarachter volgde Jan die een uur lang kopwerk deed met wisselende volgers.

Na afloop inspecteerden we nog het terrein waar volgend jaar weer Cycle Vision wordt gehouden. Er is veel gras verdwenen, maar met een beetje smokkelen kunnen we toch nog wel heel wat tentjes kwijt, zo hebben we gezien. Als we een deel van het nieuwe parkeerterrein kunnen reserveren biedt dat een mooie plek voor een kinder/probeerparcours.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.