Lentecompetitie: helmdiscussie en aankomende evenementen

Gepubliceerd op

De wintertraining twee weken geleden in Apeldoorn heeft een helmdiscussie doen oplaaien: geldt een racekap als helm of niet? A.s. zondag wordt er opnieuw gestreden, schrijf je in!. Nieuw is dat je achteraf het verloop van de wedstrijd tot in
details kunt volgen via de wie-reed-er-op-kop functie (onderaan de pagina). Ander wedstrijd nieuws: er staan momenteel races gepland in Meppen, Assen en Amersfoort.

Apeldoorn

Bij de uursrace op de baan in Apeldoorn hadden de drie deelnemende velomobielen qua snelheid de overhand. De dichte kuip zorgt echter voor matige koeling, en junior Maarten Sijbrandij viel halverwege uit wegens oververhitting. De twee oudgedienden Ymte Sijbrandij en Peter Coppens streden eveneens een zeer verhitte strijd, waarbij met name Peter het vanaf de 39e minuut erg zwaar begon te krijgen (zie onderste grafieken). Peter vond het achteraf oneerlijk dat hij wel en Ymte geen helm onder de racekap droeg, waardoor Ymte het hoofd koeler kon houden.
Aangezien het baanreglement (van vrijwel elke wielerbaan) een helm verplicht stelt, gaat de discussie er nu over of dat ook geldt in een gesloten voertuig zoals een velomobiel met kap.
Voorzitter Roel van Dijk heeft overleg gevoerd met alle betrokkenen. Vanuit de vereniging is geen bezwaar tegen het aanmerken van een racekap als helm, mits de baanbeheerder ter plaatse daarmee akkoord gaat.
Doe zondag mee in Amsterdam en laat via de nieuwe kopwerk-functionaliteit in de uitslagenpagina zien hoe sportief jij je hebt gedragen!

Wedstrijdkalender 2019

14 april: Openingswedstrijd Wilrijk (B)
19 mei: BEND wedstrijd Peer (B)
28-30 juni: A race in the park, Meppen (D)
14 juli: BEND wedstrijd Lozen (B)
11 augustus: Zomercompetitie Amersfoort
22 september: Zomercompetitie Assen (BeND)
6 oktober: Belgisch kampioenschap Wilrijk (B)

Reacties

G op za 06 apr 2019 om 17:50

Interessante discussie. Voldoet een racekap aan EN 1078?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.