Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Opvallende fietsenstalling, mangomoment en moordstrookje, slingeren, oliebollen en lolliebollen, en een bijzonder verkeersbord

Opvallende fietsenstalling Amsterdam

Om de ontsiering van het stadsgezicht door fietsen te verminderen, ontwierp Frank Tjepkema, Amsterdammer én fietser, de Bicycloud, een opvallende fietsenstalling op het Rokin. Gemaakt door Smederij van Rijn.

Vanalles op fietsgebied

Zoek je een cadeautje op fietsgebied dan kan je hier terecht, maar wel een beetje eenzijdige kijk op het type fietsen.

Mangomoment

Als Mangorijder, de velomobiel, had ik er nog nooit van gehoord, maar er blijkt, blijken er mangomomenten te bestaan (als woord). Na een geruststellende mededeling of handeling bij een ernstige ziekte wil je een mango.
Blokkeerfries is het woord van het jaar in Nederland geworden. Na 'yogasnuiver' is 'mangomoment' derde geworden.
Nu weten we dat er meerdere Mango’s, ook als merk, rondrijden, dus... Mangomoment (met hoofdletter M!) houden we er in.

Slingeren mag

Ook in België.
De breedte van het fietspad wordt, net als in Nederland, bepaald door de breedte van de fiets plus dat de fiets slingert, de zogenaamde 'vetergang'. Dus voor één fietser geldt de fietspadbreedte van 1 meter, voor twee fietsers dus 2 meter (hoe ver kan men gaan?).
Gelukkig, voor de velomobieleigenaren, wordt ook rekening gehouden met bakfietsen. Alles bij elkaar levert dit een 'duurzame breedte voor het fietspad' op. 'Duurzaam' in de betekenis van economisch verantwoord.

Moordstrookje

Blijkbaar voldoen fietsstroken in België niet aan de (veiligheids-)eisen, en dus is daar het woord van het jaar: moordstrookje.

Als tweede woord van het jaar is hier geëindigd: mangomoment...

Lolliebollentocht en oliebollentocht

 • Oliebollentocht
  Komende vrijdag, 28 december, wordt de Oliebollentocht verreden voor velomobielen (bij het schrijven van dit bericht ruim 120 deelnemers). Vanaf 09:30 uur bij het Laco sportcenter in Melick. Om 10:00 uur volgt een kort welkomstwoord en wat afspraken. En om 10:30 uur start de toertocht.

  Als je bij de oliebollentocht je fiets goed in Roermond neerzet, heb je een kans op leuke prijzen.

  OBT-koorts en zin in!
 • Lolliebollentocht
  Echter wie het te ver vindt, of het ook fijn vindt om zondag 30 december ook een tocht te rijden, is er de door LOL georganiseerde Lolliebollentocht. Vertrek 9.30 uur vanaf de Houtmarkt, het Volkshuis, in Zutphen. Ook voor open liggers!
  Wacht eens: Lolliebollentocht? Lolligbollentocht?

Uitgezonderd

Coen kwam in Enschede een wel bijzonder (onder-)bord tegen.

In Februari 2017 heeft hij al eens gevraagd om de verwijdering van de C15 (verkeersbord) aan de commissie van “Enschede Fietsstad 2020” en zij hebben het doorgegeven aan de gemeente. En hier werken de ambtelijke molens wel, samen met het verplaatsen van de brommers naar de rijbaan is nu ook een onderbord 'uitgezonderd velomobielen' (onder C14) geplaatst. Een voorbeeld voor andere wegbeheerders.

Prettige Kerst!

Wij wensen allen een prettige kerst (fb).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.