Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond, gebruik fiets in Nederland, statement, winter is coming, kluwen, ontmoeting, opmerkelijk, verknoopt, zetelverwarming, quilt, tot slot

Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond

In de afgelopen maanden heeft een team van medewerkers, leden en vrijwilligers hard gewerkt aan de toekomstvisie van de Fietsersbond voor de komende jaren. Dat heeft geleid tot de nieuwe Fietsvisie 2040.
Volgens de enquête van de Ligfietsvereniging * op onze site blijkt dat 50% de NVHPV-leden, die deze ingevuld heeft, lid is van de Fietsersbond!
Opmerkelijk bij de foto's: de zon schijnt altijd (geen ligfiets te zien).

Gebruik fiets in Nederland

We fietsen 15 miljard kilometer per jaar, en we hebben 35.000 kilometer fietspad. Elke Nederlander bezit gemiddeld 1,3 fiets (wat opmerkelijk genoeg ook overeen komt met diegene die de enquête van de Ligfietsvereniging * op onze site hebben ingevuld).
Bij de Fietsersbond kan je ook de drukste fietspaden van Nederland vinden (nooit de rustigste!) en in welke provincie het snelst gefietst wordt.

Statement

Wij kregen van Jan een uitgebreide mail met de volgende strekking:
'In Geel, een stad in de Antwerpse Kempen, werd er gisterenavond een informatiemarkt en volkspeiling gehouden rond het ontsluiten van de ringweg die begin jaren '90 slechts voor 75% is aangelegd.
De reden om de ring nu alsnog te ontsluiten, is dat (zwaar) verkeer uit bijvoorbeeld Eindhoven (NL) via de eerste Belgische afrit van de E34 […] al jaren door het centrum moet langs o.a. lagere en middelbare scholen.'
Er wordt gesproken over het aanleg van een nieuw tracé exclusief voor autoverkeer, daar door slechte ruimtelijke planning de ooit beschikbare ruimte al volgebouwd is.
'Hoe ga je naar zo'n informatieavond? Met de velomobiel uiteraard.
Een statement om u tegen te zeggen van de stad Geel: die rapporteerde op haar Facebookpagina de avond met een klein album foto's en als eerste foto: jawel: de fietsen voor de deur, inclusief die vreemde bananenfiets (fb)!'

Dat is in Assen toch anders. Daar wordt de komende jaren 5,4 miljoen geïnvesteerd om de mobiliteit te verbeteren, met de fiets daarbij als nummer één.

Winter is coming

En dus ook de Winterfiets Elfstedentocht. Komend jaar op 3 februari!

Kluwen

Op dit kruispunt gebeuren bijna geen ongelukken, het is een wonder. Door een critical mass?
Wie kan de ligfietser tussen deze kluwen fietsers zien?

Ontmoeting

Het zal niemand ontgaan zijn dat Sint en zijn Pieten inmiddels weer bijna een week in Nederland zijn. André kwam hen een uurtje na aankomst in Zaandam tegen in Montfoort, beter: hij kwam z’n Pieten tegen. Sint zelf was moed aan het indrinken in een cafe om de hoek, volgens de Pieten. Maar ze waren wel geïnteresseerd in z’n Quest en dat leverde een aantal leuke plaatjes op. **

Opmerkelijk

Een hoge brug met trap en fietsgoot en een wereldvreemd bord erbij.

Verknoopt

Een bamboe ligfiets (fb) met voorwielaandrijving.
Zouden de spaken als vering dienen?

Zetelverwarming

Omdat het toch echt kouder geworden is, hebben onze Duitse vrienden een poging gedaan om geen koude k.nt te krijgen (fb).
Als, voormalig, techneut vermoed deze redacteur dat het nooit gaat werken (iets met gelijkstroom en wisselstroom, laat staan het voltage). Daarmee is het idee, op zich, niet slecht.

Quilt

Misschien een ideetje, maar nu met ligfietsen, om een quilt (fb) te maken?

(Tot) slot

Als je er echt zeker van wilt zijn dat je fiets niet gestolen (fb) kan worden, dan gebruik je twee sloten, waarvan de ene opmerkelijk zwaar is.
* De uitslag van deze enquête is officieel nog niet gepubliceerd. De uitslag komt te staan in de laatste Ligfiets& van dit jaar!
** Bijdrage van André!

Reacties

Gideon op vr 23 nov 2018 om 13:43

Zou de fietsersbond de dame op pagina 27 (Fietsvisie 2040) hebben gewezen hebben op haar verbogen voorvork?

tromp op vr 23 nov 2018 om 14:47

De ligfietser is ongeveer halverwege de video te zien...

m66roepers op vr 23 nov 2018 om 15:32

Kluwen

Op de ongelofelijk drukke kruising in Amsterdam komt de ligfietser om 4:56 in beeld

HvdK op za 24 nov 2018 om 00:31

Jammer, dat er alhier zo vaak Facebooklinks getoond worden. Diverse keren wordt ik gemaand tot inloggen. Geen account, niet dus.

nvanderwal op za 24 nov 2018 om 08:37

Zet ligfiets dingen dus niet meer op facebook, maar op https://mewe.com . Terecht willen ligfietsers geen deel (meer) uitmaken van een site welke het gaat om geld ten kosten van privacy.

MichielAdriaan op za 24 nov 2018 om 16:46

Jullie bezwaren tegen Facebook onderschrijf ik heren!
Maar precies zo dwingend ervaar ik de manier waarop ik volgens jullie vereniging Ligfiets& ontvangen moet: op papier en te ontvangen over de fossiele post. Zo niet dan wordt die informatie je als LID onthouden!

TeJayLigFts op za 24 nov 2018 om 23:19

Veel Facebooklinks: tja, waar vind je de content. En voor de haters, er staat altijd, nou ja, bijna altijd (fb) achter. Dus kan je ze met een gerust hart overslaan.

G op di 27 nov 2018 om 10:14

Haters is wellicht niet helemaal de juiste bewoording imho.

nvanderwal op di 27 nov 2018 om 10:56

en als je het met gerust hart over kan slaan, waarvoor schrijf je het dan op?

lighans op di 27 nov 2018 om 12:26

Mewe is voorlopig ook geen alternatief, aangezien de links binnen mewe niet openbaar te maken zijn. Dus ook altijd inloggen.

En helaas is op FB heel veel ligfietsgerelateerd te vinden met een actieve ligfiets groep en een internationale velomobile groep. Ben van beide lid, maar kijk niet meer veel op fb. Dus tja. Hoe los je het op dat je niet linkt naar je content als het wel op fb staat? Misschien een schermafdruk plaatsen? Mag dat? Theo heeft best een klusje om het materiaal te verzamelen, dus ik kan me voorstellen dat hij het links met (fb) dan maar accepteert, bij gebrek aan beter.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.