Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wereldschokkend, F-woord, mooi, Nazca, 1500, IJsland, 3D, wereldkampioen, gordel, tot slot

'Wereldschokkend'

Waar Amsterdammers t.o.v. de jaren '90 flink minder (plm.30%) gebruik maken van de auto en er intussen bijna net zoveel fietsen als inwoners in de hoofdstad zijn, is het eigenlijk niet meer dan logisch dat er een P(arkeer)-route voor fietsers komt. Met borden die aangeven hoeveel plek er nog is, is er aan de Zuidas een begin gemaakt aan zo'n fietsverwijssysteem. Laten we hopen dat dit systeem het parkeersysteem voor auto's in ieder geval gedeeltelijk gaat vervangen, want dat zou betekenen dat er nog meer fietsen en nog minder auto's op de weg te vinden zijn.

F-woord ontbreekt

Men breekt zich in Den Haag (weer eens) de kop, hoe men het, in de toekomst nog toenemende, fileprobleem kan bestrijden. Nu worden door de minister weer allerlei oplossingen genoemd, die allemaal niet nieuw zijn, maar die in het verleden niet de oplossing bleken te zijn (meer asfalt) of door lobbyende industrieën en gebruikersgroepen werden tegen gehouden (het R-woord); lees: het grote geld en de zieltjes van de kiezers. Het F-woord (voor de slechte verstaanders: Fiets!), waar tot nu toe steeds maar karig geld aan werd besteed, wordt hier zelfs helemaal niet genoemd!

Maar gelukkig heeft deze minister ook een staatssecretaris, die de fiets wél als speerpunt in haar portefeuille heeft, en zijn er intussen ook bedrijven die het wel snappen. Hulde aan deze ambassadeurs van de fiets!

Waanzinnig mooie ligfietsen

Johan is namens milieuorganisatie MOB naar de studio van Vroege Vogels gekomen voor een gesprek over het overschot aan stikstof waar de natuur erg onder lijdt. Uiteraard is hij in stijl verschenen, namelijk met een, volgens de presentator, geweldig mooie, waanzinnig mooie ligfiets!

In de, in het programma genoemde, zaak aan het Europese Hof is intussen een uitspraak gedaan, waarbij het Nederlandse milieubeleid (weer eens) een onvoldoende kreeg.

Nazca

Sinds 10 uur vanochtend doen bij Nazca hun demomodellen en occasions in de uitverkoop (fb). Voor onze lezers hopen we dat we niet te laat zijn met dit bericht! Of er nog iets over is...???

1500+

Velomobiel.nl heeft intussen meer dan 1500 velomobielen geproduceerd, zoals we op de website kunnen zien. Nu zou dit een mooie gelegenheid zijn geweest om hier wat aandacht aan te besteden op bijvoorbeeld Facebook, ware het niet dat Velomobiel.nl hier niet meer actief is. Wie het wel en wee in Dronten toch wil volgen kan terecht bij MeWe, een tegenhanger van Facebook die wél respect heeft voor de privacy van de gebruikers. Daar is intussen een groep met de naam velomobiel.nl gemaakt, waarschijnlijk mede doordat er steeds meer gebruikers uit de ligfietswereld de overstap maken naar dit platform.

QV in IJsland

In bovengenoemde groep bij MeWe, maakte Velomobiel.nl ook bekend dat de eerste Quattrovelo in IJsland is geleverd en daar al op TV te bewonderen is geweest.

3D-miniatuur

Één onzer redacteurs neemt binnenkort afscheid van zijn Mango en wil als aandenken graag een miniatuur van zijn fiets (fb) hebben. De eerste poging om er een scan van te maken, blijkt toch niet helemaal naar wens te zijn geweest van het bedrijf dat deze mini-Mango gaat maken. Zaterdag wordt een nieuwe poging ondernomen, waarschijnlijk met gesloten foam-deksel of racekap, om het geheel als miniatuur wat stabieler te laten zijn.

Harm Ottenbros

Als je als oud-wereldkampioen niet meer mag fietsen op je racefiets, dan ga je toch gewoon naar Maia voor een ligfiets (fb)!

Veiligheidsgordel

In dit filmpje op YouTube zien we een een interessant ontwerp van een veiligheidsgordel en een poging om te voorkomen dat de ramen in de velomobiel beslaan. De werking van laatstgenoemde komt in een ander filmpje nog wat uitgebreider aan de orde.

Tot slot

...zijn we natuurlijk blij met iedere vorm van aandacht voor de ligfiets! Deze week kwamen Fokke & Sukke nog een keer langs op Facebook en we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Reacties

nvanderwal op vr 09 nov 2018 om 17:47

Mewe!

Eindelijk een niet commercieel netwerk. Ben gelijk lid geworden. (Facebook had ik al verwijderd)

Ik zou zeggen: Doe het ook :-)

Belle op za 10 nov 2018 om 19:02

MeWe is wel commercieel maar niet gratis, waardoor je niet zelf het product bent. Maar gelukkig wel gratis te gebruiken. Verdienmodel zit 'm in het kopen van meer opslagruimte en extra's. Tim Berners Lee (uitvinder van het WWW) is erbij betrokken, hij is niet blij wat er met zijn uitvinding gedaan is en steunt dus MeWe in een offensief tegen Facebook. Facebook heeft onlangs de regels overtreden, er is reclame verstuurd naar telefoonnummers die gebruikt werden voor de twee-factor authenticatie. Wat ze nóóit zouden doen maar niet heus. Aangezien Zuckerberg al zo'n beetje iedereen zijn telefoonnummer heeft omdat hij ook de eigenaar is van WhatsApp: je bent gewaarschuwd. Straks zit dat ding de hele dag in je broekzak te trillen vanwege alle mooie 'persoonlijke' aanbiedingen. Alternatief voor WhatsApp is Signal. (Oja, Kampeerwijzer zit ook op MeWe!)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.