Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Cycle-Con, Fietspad, Teaser, Camper, Hout, Beeld, Forum, Mini, Star Wars, Tot slot

Recumbent Cycle-Con

Een aantal weken geleden vond in de VS de Recumbent Cycle-Con plaats, zeg maar de Amerikaanse equivalent van de Spezi. Op Bentrider online een overzicht van het aldaar gepresenteerde nieuws (Takk, M.B.!).
En natuurlijk heeft Gary Solomon ook aandacht aan dit evenement besteed, in een speciale editie van zijn Laidback Bike Report.

Discussie toekomst fietspad

Deze week weer een tweetal berichten over de ontwikkelingen van de Nederlandse fietspaden. Eén keer over experimenten en nieuwe richtlijnen en de andere over de wensen van de verschillende gebruikers.

Teaser OBT

De afgelopen week werd op Facebook een kleine teaser voor de Oliebollentocht geplaatst. Wij geven hier graag even de directe link.

Campmobile

Ook op Facebook zagen we deze Velocamper langskomen. Een wel heel fraai stukje huisvlijt.

Houten fiets

En om bij de materiaalkeuze (en Facebook) te blijven: zo bouw je een houten fiets.

Fietsbeeld

In een standbeeld is weinig beweging te krijgen, zelfs als er fietsen bij betrokken zijn (fb).

Wist je dat…

…ook het ligfietsersforum op Facebook vertegenwoordigd is?

Miniatuur?

Is het nou een kleine WAW, of een mega snelkookpan (fb)?
Of is het misschien toch een trompe-l'oeil?

Star Wars

Er schijnt weer nieuw model velomobiel (fb) op de markt te zijn!

Tot slot

...kunnen jullie tot de conclusie komen dat het deze week (door omstandigheden) een wat mager Vrijdagbericht is geworden. Maar als er iemand is die graag eens af en toe een stukje wil schrijven of een bijdrage wil leveren aan dit wekelijkse bericht, dan is hij/zij van harte welkom!
Mail de bijdrage(n) naar redactie@ligfiets.net.

Reacties

DirkD op zo 04 nov 2018 om 11:39

Laatst een poging gedaan voor het melden van een item voor in het vrijdagbericht en kreeg ik dit per mail retour (????):

Your mail to 'Redactie' with the subject

Item vrijdagbericht(?)

Is being held until the list moderator can review it for approval.

The reason it is being held:

Post by non-member to a members-only list

Either the message will get posted to the list, or you will receive
notification of the moderator's decision. If you would like to cancel
this posting, please visit the following URL:

TeJayLigFts op zo 04 nov 2018 om 14:45

Dirk e.a. Om niet overspoeld te raken door SPAM, moet alle (nou ja, bijna alle) mail wachten totdat iemand, de poortwachter, deze doorlaat. Dus, (bijna) een ieder die naar ons mailt, krijgt dit bericht te zien. Meestal wordt binnen een dag de ‘goede mail’ doorgelaten aan de redactie.
Ook diegene die direct toegang hebben tot de redactie, worden wel eens opgehouden, omdat het te versturen bericht te omvangrijk is (bijvoorbeeld met foto’s).

m66roepers op ma 05 nov 2018 om 09:24

Gaat het een keer over het forum www.ligfietsers.nl, dan is het nog een link naar Facebook. Zelf heb ik ligfietsers.nl vanaf het begin (en ook daarvoor al) ondersteund omdat het mij goed leek dat er ook Nederlands forum over ligfietsen zou zijn, waar gebruikers met elkaar van gedachten kunnen wisselen over ligfietsen en waar beginners vragen kunnen stellen. Dat lijkt idd te helemaal te lukken. Het oude e-mailforum is niet erg levendig meer en dat zou kunnen komen omdat toch wat al te afhankelijk is van e-mail. Mijn probleem met Facebook is dat het een beetje een zwart gat binnen het internet is. Alles wat zich binnen de waarnemingshorizon van Facebook zit, heeft alleen nog een toekomst binnen Facebook. Het doel van Facebook lijkt te zijn om zoveel mogelijk internetactiviteit in zich op te zuigen en te zorgen dat het er niet meer uitkomt. Ik wil echter een plek om te staan op internet waar ik kan delen en in verbinding kan staan met andere delen van internet. Vandaar dat ik ervoor zorg dat ik mij buiten de waarnemingshorizon van Facebook bevind en dat er plekken te zijn om te delen buiten Facebook. www.ligfietsers.nl is voor mij zo'n plek

nvanderwal op di 06 nov 2018 om 09:46

Met Marco eens.
Een forum op facebook lees ik niet meer, omdat ik facebook heb verwijderd.
Op www.ligfietsers.nl kun je ongestoord posten en heb je niet het idee dat je bijdraagt aan het verrijken van een commercieel product.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.