VLA op het fietsfestival in Amersfoort

Gepubliceerd op

Omdat wij, van VLA, van mening zijn dat een ligfiets niet mag ontbreken op een Keistad Fietsfestival hebben we contact gezocht met de organisatie en kregen we een plekje om onze ligfietsen te tonen en vragen te beantwoorden.

Van de NVHPV hebben we promo materiaal ontvangen. Een enorm aantal Cycle Vision bellen en een stapel Ligfiets&. Daarbij nog een mooie banner van 2 meter hoog vol met ligfietstaferelen. Het was nog even een uitdaging om de spullen op de fiets naar het festival te brengen, maar dat is gelukt.

We waren van 10 tot ongeveer 18 uur aanwezig. Ramsus op de M5 low racer en Freddy met de Nazca Pioneer. Bij aanvang stond Freddy uit Ermelo klaar met zijn gele Quest om ons te helpen. Hij heeft de hele dag vragen beantwoord over zijn Quest. Erg leuk zo'n spontane actie!

De ochtend begon rustig met weinig bezoekers. Uiteraard een paar mensen met flink wat vooroordelen. Ons enthousiasme werd er niet minder door. Dat werd wel opgemerkt en volgens mij positief ontvangen. Men was toch nieuwsgierig naar die bijzondere fietsen.

Begin van de middag was de meeste aanloop. Veel vragen en bekijks. Een enkeling durfde het aan om een stukje op de Nazca te proberen. Stoer!
André kwam ons versterken met zijn roeifiets en Elly trok de aandacht met haar prachtige QuattroVelo. Willem kwam nog langs op zijn trike en bracht een banner van de VLA mee. Gezelligheid en veel verschillende fietsen. Dat was op zich al de moeite waard.

Er zijn vast bezoekers geweest die hun mening ten opzichte van ligfietsen hebben bijgesteld. Een aantal zal geprikkeld zijn om er meer over te weten of zelf zo'n fiets te proberen. Wat ik vooral heb gemerkt is dat men inziet dat ligfietsers ook gewoon mensen zijn, vaak vriendelijke mensen met een passie voor fietsen in het algemeen en bijzondere fietsen in het bijzonder. Wat mij betreft, doel bereikt.

Foto's van Martin en Freddy (kopfoto van Martin).

Freddy & Ramsus

Reacties

martinR op di 16 okt 2018 om 19:32

Leuk stukje Freddy en Ramsus! Ik zie dat er steeds meer filmpje verschijnen op de site van het fietsfestival. Als je goed kijkt zie je wel een ligfiets.

NoStress op zo 21 okt 2018 om 08:54

In mijn optiek de enige manier mensen aan ligfietsen te laten wennen. Rustig de tijd nemen en open staan voor elkaar. Je passie delen zonder voor dominee te spelen. Vooringenomenheid voor lief nemen. We zijn het zelf immers ook ;-)
Pluim VLA! Goeie actie!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.