Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Stoeprand, alles met beleid, ligtandem, houten velomobiel, poll fietsbrug, Street View Dronten, ter info, Herfsttreffen zomers, Belgisch Kampioenschap, tot slot

Stoeprand

Een, Engelstalig, onderzoek (Nederlandstalige samenvatting) geeft aan dat een steile, of rechte, stoeprand meer kans op ongelukken geeft voor de fietser dan een schuine stoeprand * of een optische stoeprand, als de fietser plotseling moet uitwijken. (Welke deur stond hier wagenwijd open, voordat die...?)
Wel "komt (het) zelden voor dat een fietser het voetpad oprijdt. En als dit al gebeurde, leidde dat nergens tot conflicten".
Opmerking: zal die optische stoeprand ook zichtbaar zijn in het donker?
* die schuine stoeprand is ook lastig te nemen voor een rolstoeler. Wel minder lastig dan die rechte stoeprand (dit is een gratis bijdrage aan dit onderzoek).

Alles met beleid

Óngerwaeg (=onderweg/op pad) is een TV-programma van de Limburge omroep L1, over mensen die toevallig het pad van de TV-ploeg kruisen. In deze aflevering kwamen ze Koen met zijn Strada tegen, die vanuit het Brabantse aan de goede kant van de Maas, in Limburg, verzeild was geraakt. Al blijken de meningen over die goede kant toch wat uiteen te lopen.

Ligtandem

Afgezien van het feit dat het voor de man/vrouw onderop niet al te comfortabel uitziet, lijkt het uitzicht ook niet ideaal te zijn. Laten we maar zeggen dat je er liefhebber van moet zijn en dat je mag hopen dat de bovenligger geen darmklachten...

Houten velomobiel

Kai heeft al eerder ons vrijdagbericht gehaald met deze nostalgische velomobiel. Zo te zien heeft hij al meerdere modellen gemaakt, en staat vooras al gereed voor een volgende velomobiel (fb).

Poll fietsbrug (in Almere)

Over het Weerwater moet een nieuwe fiets- en voetgangersbrug (fb) komen (om de Filmwijkstrand en de toekomstige Floriadewijk met elkaar te verbinden). Het ontwerp waar de meeste Almeerders voor kiezen, zal gebouwd worden.
De redactie hoopt dat de brug die gekozen wordt, de brug is met de meest vloeiende bochten.

Street View Dronten

In Street View van Google Maps is een 360 ° foto verschenen die een blik biedt vanaf de parkeerplaats bij InterCityBike en Alligt. Sterker nog, je kunt ook de hal in navigeren en een kijkje nemen in de werkplaats of bovenin in het museum! Vind zelf de andere plekken!

Om geen scheve ogen te krijgen (in Dronten!), zijn hier nog meer ligfietsbedrijven (in willekeurige volgorde):

Ter info

Wij weten het, anderen vermoeden het. Maar mocht je ander willen overtuigen, kan je hier terecht (fb). De ligfiets is overtuigend de snelste.

Herfsttreffen zomers!

Als dit vrijdagbericht verschijnt zijn de meesten al onderweg naar Beers. En zaterdag belooft weertechnisch nog veel fraaier te worden dan deze vrijdag.
Wij wensen allen die er heen gaan een heel prettig ligfietsweekend!

Belgisch Kampioenschap

Op zondag 7 oktober 2018 vindt het Belgisch Kampioenschap (BK) plaats op de wielerpiste Wilrijk te Moerelei 117, 2610 Wilrijk. Met het volgende programma:
  • 12:00 Opening + warm rijden
  • 13:00 Tijdrit 999 m
  • 14:30 1 uur wedstrijd
  • 16:00 Prijsuitreiking
  • 16:30 vergadering
Disclaimer: iedereen is welkom, iedereen mag meedoen maar om in het klassement van het BK te komen moet je minstens één wedstrijd hebben meegereden op Belgische bodem.

Tot slot

...zijn we erg nieuwsgierig naar wat ICE volgende week voor ons in petto heeft! Of ze op tijd zullen zijn om het vrijdagbericht te halen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.