Battle Mountain 2018: het valt nog niet samen

Gepubliceerd op

Het is een prachtige ochtend. Een mooie zonsopkomst, niet te koud en heel weinig wind. Zo zien we het graag bij de World Human Powered Speed Challenge. Dit wordt hét moment om records te rijden. Iedereen is gespannen.

In de ochtend wordt inderdaad een wereldrecord gereden. Twee keer zelfs. Handbikers Karen Darke en Ken Talbot rijden op de 600/200m, een sprint met 600 meter aanloop, allebei een nieuw wereldrecord met 48,75 km/u respectievelijk 54,38 km/u. Nog nooit heeft een team vier wereldrecords gereden, het is een topjaar voor het studententeam uit Liverpool.

De andere rijders gaan ook hard, maar niet zo hard al gehoopt of verwacht. Fabien Canal weet zijn prestatie van gisteren niet te herhalen. Met 127,88 km/u zit hij net onder de felbegeerde 80 mijl per uur. Wel heeft Fabien gereden met de toegestane snelheid. Andrea Gallo gaat wel opnieuw boven die grens, maar met meer dan de toegestane snelheid blijft hij ruim onder zijn huidige record. Bij het vangteam blijkt zijn ketting eraf te liggen.

Voor het Human Power Team Delft en Amsterdam verloopt de ochtend teleurstellend. Lieke de Cock doet haar best, maar komt tot haar grote frustratie niet boven haar snelheid eerder deze week. Jennifer Breet valt tot grote verbazing drie keer, dat is lang niet meer gebeurd. Ze krijgt gelukkig nog een kans, valt opnieuw bij de start en gaat dan snel. Helaas is een kettingspanner los gekomen door de val, wat niet optimaal is voor de efficiency. De krassen op de kap helpen natuurlijk ook niet mee. Toch weet ze er 112,18 km/u uit te persen. Alleen steekt de wind net op en heeft ze meer dan de toegestane wind. Tot slot stopt ze net te vroeg bij het vangteam en valt opnieuw.

Het studententeam is even van slag. Het lukt steeds maar niet, terwijl de fiets en de fietsers goed zijn. Al de hele week valt alles steeds maar niet op zijn plek. Eenmaal terug in het dorp herpakt het team zich en werken ze hard om de valschade weer te herstellen. Nog drie races te gaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.