Battle Mountain 2018: de Fransen gaan hard

Gepubliceerd op

De verwachtingen van de avond zijn hooggespannen. Het lijkt een goede avond te worden voor snelle runs voor de World Human Powered Speed Challenge. Warm is het niet echt, het is bewolkt, maar de wind houdt zich waarschijnlijk koest. Alleen Battle Mountain zou Battle Mountain niet zijn als het weer precies doet wat je verwacht.

In het dorp is het vrijwel windstil, in de woestijn verderop waar de races worden gehouden waait het toch wel. Niet heel hard, wel te hard. Geen enkele run in de avond zal uiteindelijk met de toegestane windsnelheid gereden worden. Een domper. Zeker voor het team van Annecy dat in de tweede heat rijdt met Fabien Calan.

Met nauwelijks ervaring op de ligfiets en al helemaal niet in een gestroomlijnde recordfiets rijdt de kleine Fransman een respectabele 130,08 km/u. Fabien is een onverwacht talent. Wat met Aurelien Bonneteau niet lukte, lukt met Fabien wel. Het team is terecht buiten zinnen. Als de wind morgen of overmorgen misschien gaat liggen kan hij het record van Sebastiaan Bowier misschien wel overtreffen.

De race bij de mannen gaat nu echt tussen Fabien en de Italiaanse Andrea Gallo, die nu voor de vierde keer meedoet met de wedstrijd. Andrea heeft niet zo’n goede run. Als test hebben ze een tweede staart op de Taurus gezet. In theorie zou het een snellere fiets moeten opleveren. Windtunneltesten gaven geen betrouwbaar verschil, dus nu proberen ze het in de praktijk. Zonder groot succes. Matthias König blijft stabiel rijden, vanavond haalt hij 118,58 km/u. Hij geeft aan dat hij veel last van de wind heeft gehad.

Voor het Human Power Team Delft en Amsterdam verloopt de avond minder goed dan ze hadden gehoopt. Eerder al is het besluit genomen om Jennifer Breet niet te laten rijden. Zij voelt zich niet helemaal lekker en het is verstandiger om te rusten. Lieke de Cock heeft echt zin om hard te gaan. Ze rijdt bijna voorbij het vangteam, maar ze weten haar nog op tijd veilig te stoppen. Teleurgesteld stapt ze uit de fiets, het lukte haar niet om haar snelheid te verbeteren. Ze heeft geen technische problemen gehad met de fiets, dat is in ieder geval een goed teken. Alleen lijkt alles niet samen te komen. Want beide rijders van het team zijn sterk, de VeloX 8 is goed, het leidt nu nog niet tot het gewenste resultaat. Misschien hoort het gewoon bij het Human Power Team Delft en Amsterdam; op de laatste avond de hoogste snelheid rijden. Al hoopt iedereen dat het wereldrecord toch eerder verbroken wordt. Nog twee dagen te gaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.