Battle Mountain 2018: een rustige ochtend

Gepubliceerd op

Wolken hangen boven Battle Mountain, de wind is stil. Het lijkt een goede ochtend te gaan worden voor de World Human Powered Speed Challenge. Omdat in de vroege ochtend de kans op windstilte groter is, wordt eerst gereden op de lange afstand en dan pas de kwalificaties.

Fabien Canal, Matthias König en Karen Darke kunnen daarvan profiteren. De twee mannen rijden harder dan 75 mijl per uur (120 kilometer per uur) bij toegestane wind en verdienen daarmee de felbegeerde 75 mph pet. Het is een grote prestatie voor zowel Fabien als Matthias, beiden zijn allebei voor het eerst in Battle Mountain. De fiets van Fabien, de Altair 6, is zelfs nog maar net af. Nu al zo hard gaan geeft hoop voor de (nabije) toekomst.

Karen Darke rijdt nu voor het eerst op de lange afstand, ze hoopt haar record van gisteren te verbreken. Dat doet ze uiteindelijk met 74,11 km/u, dat is sneller dan het oude mannenrecord bij de handbikes. Een geweldige prestatie. Zij hoopt 79 km/u te kunnen halen deze week.

Het Human Power Team Delft en Amsterdam heeft gisteren besloten Lieke de Cock niet te laten starten. Zij heeft al heel veel inspanning geleverd en is toe aan wat rust. Jennifer Breet gaat wel van start en tot vreugde werkt de portofoon deze keer wel. Ze is dolblij haar coach te kunnen horen tijdens de run. Wel blijkt er een probleem met de ketting te zijn, wat het team ondertussen alweer heeft ondervangen. Vervelender is dat Jennifer zich niet helemaal fit voelt. Hoe dan ook heeft ze nu een goede run gehad en rijdt 111,37 km/u, alleen staat er wel teveel wind.

Andrea Gallo gaat opnieuw hard, maar blijft ruim onder zijn prestatie van eergisteren. Goed nieuws komt van het Engelse team met de Soup Dragon, dat mede ontwikkeld is door Mike Burrows. De fiets is gisteren aangekomen, zwaar beschadigd door het transport. Het team werk tot laat door om alles te repareren, samen met enkele vrijwilligers. In de ochtend weet Russell Bridge zicht te kwalificeren. Alleen het Mexicaanse team moet zich nog kwalificeren, het wordt weer druk bij de lange afstand.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.