Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Slanke fietsbrug, fietsen levert geld op, nieuwsgierig paard, wereldprimeur fietspad, fietsen tellen, ongeschikt, cadeau, Handi'CapNord, tot slot

Nieuwe slanke fietsbrug

Hoog moest 'ie worden, de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Dit om een doorvaarthoogte van minimaal 10 meter te creëren voor de scheepvaart op het kanaal. Ondanks deze hoogte is de hellinghoek van de toeritten relatief klein gehouden, zodat fietsers er gemakkelijk omhoog kunnen. Door de ruime lussen is de nieuwe brug zo te zien ook zeer geschikt voor velomobielen. Heeft een van de ligers het al uitgeprobeerd?
Op 2 augustus is de fietsbrug opengesteld.

Fietsen levert geld op

Of beter gezegd, voor iedere Euro die wordt besteed aan het stimuleren van fietsen, komen er (bijna) twee in het laatje. In ieder geval in Maastricht, waar deze conclusie getrokken wordt, na 6 jaar project 'Fietsimpuls'.

Te nieuwsgierig paard

Velomobilisten kennen ze allemaal wel, de schrikachtige, schuwe paarden (en hun berijders), waar je met je velomobiel altijd rekening mee moet houden. Dit paard draait de rollen om en jaagt Joost de stuipen op het lijf.

Wereldprimeur fietspad

In Zwolle hebben ze een nieuw fietspad, en wel één dat is gemaakt van gerecycled kunststof. In de 30 meter (test-)fietspad is zo'n 1.000 kilogram huishoudelijk plastic verwerkt. Naast fietspad is het ook een tijdelijke opslagplaats voor regenwater.

Fietsen tellen

Let op, u als fietser, wordt geteld, met een nauwkeurigheid van 98 - 99 %. Dat belooft tenminste Cycle Data met deze Hybride Cycle Data Radar. Dit systeem kan de 'wanordelijk door elkaar fietsers' beter herkennen dan de huidige apparatuur.

Ongeschikt

Brett Turner heeft intussen een proefritje gemaakt in zijn nieuwe fiets (fb), waar we onlangs het frame van hebben laten zien. Hij snapt nu waarom de 'met het hoofd buiten'-velomobielen zo populair zijn. Had hij dat niet eerder kunnen weten...???
Verder is hij tot de conclusie gekomen dat zijn fiets niet erg geschikt is voor gebruik op de openbare weg. Maar dat beschouwt hij niet echt als een probleem, gezien hij de fiets toch voor wedstrijddoeleinden heeft gebouwd.

Mooiste cadeau

Welk mooier cadeau kan je krijgen dan deze? En zeg nou zelf, hij lijkt!

Handi'CapNord

Patrick Gentilhomme heeft, samen met zijn reisgenoten, zijn rit vanaf de Noordkaap met de handbike volbracht. De uiteindelijk ruim 5.500 km stonden in het teken van de gehandicaptensport.

Tot slot

George is zojuist gelanceerd (fb)!

Reacties

ErikvanD op vr 14 sep 2018 om 14:21

Jep, tijdens het Rondje Stelling zijn we over de nieuwe brug bij Nigtevegt gekomen. Ikzelf op de Rapto Midracer en er reden minimaal nog 1 M5 mee en 2 QV's. Dus hij is prima begaanbaar! Mijn verslagje met foto van de brug vind je hier

peter2807 op vr 14 sep 2018 om 17:06

In ieder geval een stuk beter dan de nieuwe fiets/wandelbrug over de Willemsvaart bij Lanklaar (België)

Deltajohan op vr 14 sep 2018 om 17:21

Ik lag in een scheur bij het zien van het filmpje met het paard!!

xanderniezing op vr 14 sep 2018 om 20:01

Ik denk dat de ligfiets nog steeds in een scheur ligt

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.