Battle Mountain 2018: Testen in Chester

Gepubliceerd op

Na heel wat bellen en geregel kwam gisterochtend het verlossend woord: de Velox is door de douane en op weg naar Battle Mountain. Dus gelijk is een deel van het team naar Reno gereden om de kist te onderscheppen in Reno. De opluchting is van de gezichten te lezen. Want lekker luieren is wel leuk, daarvoor zijn ze niet naar Amerika gekomen. Het echte werken kan beginnen.

De techneuten gaan bij hun verblijf in Westwood gelijk aan de slag om de fiets te controleren en af te stellen. Gelukkig heeft de fiets de reis zonder schade overleefd. Toch wordt het toch nog laat voor de technici. Alvast een oefening voor Battle Mountain, want na een avond werken is het vroeg opstaan.

Het team heeft het voor elkaar gekregen dat ze mogen testen op een weg die speciaal voor hun wordt afgezet als ze gaan rijden. Een mooie simulatie van hoe het in Battle Mountain gaat. Weg afsluiten, paar runs rijden, weg weer even open en dan weer opnieuw beginnen. De lokale pers is ook aanwezig, de bewoners in de omgeving zijn erg betrokken bij het team geraakt. Hoe vaak zie je een buitenlands team met zo’n bijzondere fiets?

Het testen verloopt goed, op een paar fijnafstellingen na is de VeloX goed. De renners zijn ook in vorm. Al valt het heuvelop fietsen wel zwaar, zelfs met een gewone fiets is het al aardig hard werken. Hoe dan ook, de rijders en het team zijn opgelucht. Er kan weer gereden worden, Battle Mountain komt nu dichtbij. Vanavond en morgenochtend wordt nog getest in Chester en dan vertrekt het team naar het woestijnplaatsje. Op jacht naar records.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.