Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

VeloX, Geschiedenis, Onmogelijk, Banen, Tandemtocht, Reisje, Vlaggetje, Wedstrijd, Snelweg, Tot slot

VeloX

Zoals we in de update van het artikel hier op Ligfiets.net hebben kunnen lezen, is de VeloX intussen weer terecht en kunnen er nog een aantal testritten plaatsvinden. Eén van de eerdere testritten vond onlangs plaats in eigen land, op de vliegbasis Woensdrecht.

Geschiedenis

Op Facebook deed deze week een filmpje over de vroege geschiedenis van de fiets de ronde. Omdat er lezers zijn, die een afkeer van Facebook hebben (waar schrijver dezes alle begrip voor heeft), zijn we op zoek gegaan naar het origineel van het filmpje en dat denken we op YouTube gevonden te hebben.

Onmogelijk

Jacques Carelman (1929-2012) was een Franse schilder en illustrator, die in 1969 een boek uitbracht met de titel "Catalogue d'objets introuvables", oftewel een overzicht van onmogelijke objecten. Op Facebook (ja, weer...) kwamen we deze week een bladzijde tegen met daarop een rustfiets, die toch verdacht veel van een ligfiets wegheeft. Als je op internet gaat zoeken naar afbeeldingen uit dit boek, zul je zien dat er nog meer opmerkelijke fietsontwerpen in staan.

Banenmotor

De fiets als banenmotor! In een nieuw rapport van onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en diverse geledingen van de Verenigde Naties, komt naar voren dat 435.000 extra banen kunnen worden gecreëerd als 56 grote steden hetzelfde fietsaandeel zouden hebben als Kopenhagen.
Dus mensen: ga toch fietsen!

Tandemtocht

Van de twee weken geleden verreden tandemtocht 'Een dijk van een tocht' is inmiddels een mooie sfeerimpressie op YouTube verschenen. Zo te zien hebben de deelnemers uitstekend weer en veel plezier gehad.

Reisje

Wie van reisverslagen houdt, doet er wellicht goed aan om dit blog de komende weken of maanden te volgen: met een ligfietstandem van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust.
En dat langs de kust aan de Golf van Mexico, gedurende 'hurricane season'! Dat kon nog wel eens spannend worden.

Vlaggetje

We vermoeden, dat het is om van het gezeur af te zijn (na een kleine 13 jaar kan het verkeren), maar Pé heeft dan toch eindelijk een vlaggetje op z'n Quest. Zelfs twee!

Wedstrijd

In het (Belgisch) Limburgse Overpelt vond afgelopen zondag een wedstrijd voor handbikes plaats. Tussen de deelnemers reed ook een (verdwaalde?) trike mee! Gezien het voorgaande onderwerp is het misschien vermeldenswaardig, dat er op geen enkele fiets een vlaggetje te zien was, als je de motorfiets niet meetelt...

Snelweg

In Polen wil men blijkbaar een inhaalslag maken in zake fietsinfrastructuur en pakt men het meteen voortvarend aan (fb)! Geef toe, dit is toch dé natte droom van elke velomobilist!?!

Tot slot

Mocht je plannen hebben om zelf een fietscamper (of iets dergelijks) te fabriceren, dan krijg je met behulp van deze tutorial misschien nog een paar goede ideeën...?!

Reacties

ErikvanD op vr 07 sep 2018 om 15:08

Het verschil tussen handbikes en trikes is blijkbaar lastig... Bij de IJsselmeerchallenge van een paar weken terug die ik mee reed op de trike, werd ik zowel bij de start als bij de finish aangekondigd als "handbiker"... Terwijl ook hier een aantal echte handbikers meereden en het verschil m.i. vrij duidelijk is...

Kjeld op ma 10 sep 2018 om 12:52

Die handbikes zijn ook behoorlijk laag. En er is ene handbiker met vlaggetje mensen.
Die trike valt inderdaad behoorlijk op zo.

teuben op do 13 sep 2018 om 17:25

Geweldig, die vlaggetjes!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.