Battle Mountain 2018: Waar is de Velox (UPDATE!)

Gepubliceerd op

Nog een paar dagen en dan begint weer de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain, Nevada. De jaarlijks race naar snelheidsrecords. Teams treffen hun laatste voorbereidingen en gaan of zijn al op weg naar het woestijnstadje. De atleten en hun coaches van het Human Power Team Delft en Amsterdam, het studententeam van de TU Delft en de VU Amsterdam, zijn al ruim twee weken in Amerika. Ze verblijven in een plaatsje bij Lake Almanor om te wennen aan de hoogte en de laatste week te trainen in de VeloX. Althans dat was de bedoeling.

Als teamleden de fiets willen ophalen bij het hotel in Battle Mountain is de VeloX in geen velden of wegen te bekennen. Na een zoektocht blijkt dat de VeloX nog bij de douane in Los Angeles staat, ver weg van waar die moet zijn. In plaats van te trainen, moet het team alles op alles zetten op de VeloX op tijd in het plaatsje te krijgen waar de rijders acclimatiseren. De plannen worden omgegooid; het team laat zich niet uit het veld slaan door de tegenslag. Gelukkig zijn de trainingsfietsen mee en kunnen Lieke de Cock en Jennifer Breet gewoon trainen. Ondertussen is het wachten op het verlossende woord van de vervoerder.

UPDATE:
De VeloX is intussen op locatie en rijklaar gemaakt. Er kunnen nog 3 testritten op locatie worden gemaakt, eer het echte werk begint.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.