Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Diefstal, Minister, Boe, Treintje, Geduld, Agenda, Verleden, Automuseum, Hout, Opbergen, Kleurig, Boek, Parkinson, Hogere sferen, Tot slot

Zelf ontworpen fiets gestolen...

...en weer gevonden! Gelukkig maar, want dit is het testmodel waar klanten een proefrit mee konden maken. Mooie fiets (voor een niet-ligfiets dan, hè)!

Minister Weyts draait maatregel terug

En dan hebben we het over die maatregel in België, waarover we vorige week berichtten. Jan Goddemaer wist in het commentaar op het vorige Vrijdagbericht al te vertellen dat dit het geval was, maar hier wordt duidelijk uit de doeken gedaan hoe de vork precies in de steel zit. Blijkbaar kent ook België het fenomeen overijverige ambtenaar (tenminste, als het op het verzinnen van onnozele regels aankomt).

Tevens waarschuwt de minister echter ook fietsers... voor fietsers! In onze ogen geen overbodige campagne.

Boe!

De campagne tegen spookrijdende fietsers in Rotterdam lijkt vruchten af te werpen. Het aantal spookrijders is met zo'n 11% afgenomen gedurende de campagne. De schrik zit er blijkbaar goed in, daar in Rotjeknor.

Wereldrecord

Ons ligfietsers wordt wel eens verweten dat we niet helemaal sporen, maar dat kan van David en Orlando Henshaw zeker niet worden gezegd. Zij reden afgelopen zondag, 19 augustus, een nieuw wereldrecord.

Nog even

Jan Kranczoch wil ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag een bijzonder ligfietsevenement organiseren. Hij denkt aan het sponsoren van en/of deelnemen aan een 24-uurs evenement. Als locatie heeft hij de 'Jan Pijnenburgbaan' in Tilburg op het oog.

Mocht je al willen inschrijven, dan zul je nog even geduld moeten hebben, want Jan wordt pas over 1,5 jaar 50. Het idee is om dit evenement in het Hemelvaartweekend van 2020 te organiseren.

Agenda

Gelukkig zijn er nog voldoende andere evenementen waar we in de tussentijd aan kunnen deelnemen. Neem bijvoorbeeld de Tandemtoertocht "Een Dijk van een Tocht", die zondag a.s. in de kop van Overijssel wordt verreden.

Verder staan er ook nog ritten van VLA en HSL op het programma. Dus heb je dit weekend zin om te fietsen, maar weet je even niet waar naartoe? Kijk dan in onze agenda!

Helaas zijn er ook tochten die door gebrek aan belangstelling worden afgelast. Zo blijkt het toch niet zo eenvoudig om een tocht door Zeeland te organiseren, helemaal vanuit Limburg. Of althans, om hier voldoende aanmeldingen voor te krijgen. Vanaf volgend seizoen gaan ze het dan ook anders aanpakken en gaat er een frisse wind door het Limburgse heuvelland, zo kunnen we op de website van de Grensrijders lezen.

Voltooid

Eén van de ritten, die intussen voltooid verleden tijd zijn, is de "Flüsse&Meer-Tour", die afgelopen juli in het oostelijke deel van Duitsland werd verreden. Van deze rit is op de website van FLEVÒ een ruime selectie foto's te vinden. Een tekstueel verslag van de tour zal later volgen, zo is ons beloofd.
Verder is aangekondigd dat ook volgend jaar weer een dergelijke tour georganiseerd zal worden, maar dan door Zweden.

Automuseum

Wie de komende tijd toevallig in de buurt van Volkswagenstad Wolfsburg vertoeft, doet er (voor een keer) goed aan om eens bij het plaatselijke automuseum binnen te stappen. Tot 23 september is hier de tentoonstelling "Trends auf zwei Rädern" te zien, over de fiets, van draisine tot velomobiel.

Hout

En weer een prachtig staaltje houtwerk, deze e-bike (fb). Maareh... impliceert e-bike niet dat je ook zelf moet trappen...??? Maar ach, alles beter als gemotoriseerd blik! Toch?

Berging

Ook als je geen opbergvakken hebt, kun je best iets in het vooronder kwijt. (fb)

Kleur

Tony heeft een ongelukje met zijn velomobiel gehad, maar vond een offerte toch wat aan de hoge kant. Hij besloot daarom zelf aan de slag te gaan met een paar spuitbussen en wat vinyl (fb). Wie deze fiets niet ziet, moet toch maar eens over aan blindengeleidehond beginnen te denken!

Boek

Vanaf 28 augustus ligt 'Building the Cycling City. The Dutch Blueprint for Urban Vitality' (fb) in de boekhandel, een boek over de Nederlandse fietsinfrastructuur. Wil je echt niet tot volgende week wachten, dan kun je nu al bij de uitgeverij Island Press terecht. Of je je exemplaar dan eerder in handen hebt, valt trouwens te betwijfelen.
Wil je een gesigneerd exemplaar, dan zul je een stukje moeten fietsen (fb).

Parkinson

Ruud heeft Parkinson en is bezig met een rit van 10.000 km om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte. Vorige week meldde RTV Rijnmond reeds, dat hij met zijn ligfiets in de buurt van Barcelona ongeveer op de helft van de totale afstand zat. Inmiddels is hij aan de Cote d'Azur in Frankrijk aangekomen en op weg naar Italië. Op de website van Parkinson2Beat kun je meer over zijn onderneming lezen en ook op de live-tracker bekijken waar hij momenteel aan het fietsen is.

Hogere sferen

We belanden allemaal wel eens in hogere sferen, als we voluit genieten van een lekker ritje met de fiets. Wat echter het nut ervan is om het op deze manier (fb) te doen...?!? Wellicht om het fenomeen zadelpijn naar een hoger niveau te tillen?

Tot slot

De laatste spotlight van deze week valt op de zelfgemaakte rollenbank (fb) van Scott Freeman.

Reacties

Hoekie op zo 26 aug 2018 om 10:47

Tocht door Zeeland organiseren hoeft niet moeilijk te zijn. Een paar weken geleden nog was de Grote Plassen tocht https://ligfietsers.be/forum/viewtopic.php?f=66&t=10227&start=30 en https://www.ligfiets.net/event/3963/grote-plassentocht-2018.html Georganiseerd door de Belgische ligfietsvereninging . En die wonen dichterbij dan de Limburgers en zo heb je je verklaring.

Wat dus niet zo eenvoudig is, is een tocht organiseren ver van waar je leden wonen.
Maar dat heeft niets met Zeeland te maken. Overigens hebben 4 man gisteren nog altijd een tocht door Zeeland gereden. Inclusief twee Grensrijder.com leden.

Hoekie op zo 26 aug 2018 om 11:10

Hardop denkende, de 2 Grensrijder.com velonauten komen uit Duitsland, de Belgen organiseren tochten in Zeeland, dan kunnen de Nederlanders nog wat van de Duitsers en Belgen leren :0
Al ontkracht Roef uit Nijmegen https://toerkanjer.blogspot.com/2018/08/vakantie-deel-3.html die stelling weer :)

Oliver op zo 26 aug 2018 om 14:51

Dan denk ik even hardop mee en denk dat het er misschien aan ligt dat in NRW nog vakantie was en in Regio Zuid niet meer. Wel zo handig, als je een meerdaagse toer wilt maken en niet de auto met aanhanger wilt pakken om een middagje te fietsen...

Lorhijn op wo 29 aug 2018 om 17:36

Tja, ik heb gewoon wat meer tijd Hoekie. Denk dat dat het toverwoord is ;-). En ik denk dat het verstandig is om juist in eigen regio te organiseren, ik maak daar helaas dan wel weer te weinig tijd voor doordat ik voornamelijk elders in het land aan het toeren ben momenteel. In oktober of november misschien weer eens een ritje met de NIJL gaan doen :-D. Sowieso het herfsttreffen in eigen regio.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.