Op weg naar ligfiets.net 3.0

Gepubliceerd op

Zoals sommigen hier wellicht weten, wordt er door de webredactie al een tijd gebroed op een update van deze website. De site is er hoofdzakelijk voor jullie: de ligfietsers!

Https op ligfiets.net

Dit weekend is er een eerste, kleine, stap gezet: de huidige website is overgedragen naar een nieuwe server en draait weer op de nieuwse software. Hopelijk heeft niemand van jullie daar iets van gemerkt! Vanaf hier kunnen we dan weer verder gaan bouwen.

Over de nieuwe website

De nieuwe website richt zich voornamelijk op vier zaken:

  [*]Verbeteren van het nieuwsoverzicht, evenementenagenda en marktplaats
  [*]Het beter helpen van nieuwe en potentiele ligfietsers;
  [*]Het beter helpen van bestaande ligfietsers;
  [*]Beter toegankelijk maken van de website op mobiele apparaten.

Updates aan het nieuwsoverzicht

Ligfiets.net heeft een geweldig nieuwsarchief dat teruggaat naar het jaar 2000. We denken dit te kunnen verbeteren door dit beter doorzoekbaar te maken. Voor redacteuren wordt het gemakkelijker om nieuws te plaatsen en op te maken.

Updates aan de evenementenagenda

De evenementen brengen de ligfietsers bij elkaar. Ligfiets.net wil graag het lokaal en laagdrempelig organiseren van toertochten en andere evenementen blijven ondersteunen. We hebben onder andere de volgende ideeen om dit te doen:


De evenementen geografisch op een kaart weergeven zodat mensen gemakkelijk in de buurt iets kunnen vinden
Het eerstvolgende evenement waar je je voor hebt aangemeld prominenter op de homepage weergeven, zodat je "even snel" (bijvoorbeeld op je telefoon) kunt kijken waar je hoe laat moet zijn.

Wellicht is het leuk als aangemelde deelnemers aan een evenement na afloop foto's en misschien GPS-tracks met elkaar kunnen delen via Ligfiets.net, die dan toegankelijk zijn voor de deelnemers aan dat evenement. We horen ook graag of hier inderdaad behoefte aan is, of dat mensen dat liever via externe services willen doen.

Updates aan de marktplaats

De marktplaats op ligfiets.net is voor veel ligfietsers een vertrouwdere omgeving dan het grote Marktplaats.nl. Wel denken we dat onze kleine marktplaats een update kan gebruiken, met onder andere:
  [*]Het automatisch laten verlopen (met optie tot verlengen) van advertenties;
  [*]Het toevoegen van meer dan één afbeelding bij je advertentie;
  [*]Integratie met de productendatabase; als iemand aan het kijken is op de pagina over een bepaalde fiets, en jij biedt zo'n fiets aan op de marktplaats, dan is het mooi als de bezoeker dat direct kan zien.

Betere informatie voor nieuwe en potentiele ligfietsers.

We denken ook dat we nieuwe en potentiele ligfietsers beter kunnen helpen door een deel van de website in te richten op orienterende informatie, met informatie over:
  [*]Welke soorten ligfietsen zijn er?
  [*]Waar kan ik ze proberen?
  [*]Waar kan ik op letten bij het plannen van routes?
  [*]Moet er geen vlaggetje op? ;-)
  [*]Publicatie ligfietsen van fietsersbond met tips voor aanschaf
  [*]Handleiding fietsforens over het gebruik van de ligfiets
Verder willen we de website beter toegankelijke maken op mobiele apparaten, maar dat spreekt eigenlijk voor zich in deze tijd.

De informatie voor bestaande ligfietsers

Handleidingen voor onderhoud en reparaties

Ligfiets.net wil ligfietsers beter helpen met het onderhouden en repareren van hun fietsen, zeker voor diegegenen die ver weg wonen van de gebruikelijke servicepunten.

Daarvoor vragen we de hulp van andere ligfietsers om informatie over reparatie- en onderhoudsprocedures te delen met andere bezoekers van deze website. We doen hierbij inspiratie op van websites als [ifixit.com], waar mensen reparatiehandleidingen voor apparaten kunnen maken.

Zichtbaarder maken van de vele ligfietsersblogs

De ligfietsersblogs bevatten op een heel informele en persoonlijke wijze veel leuke informatie en herkenbaar vermaak voor ligfietsers. Ik weet nog goed dat ik er (in afwachting van de productie van mijn eerste ligfiets) met veel plezier op gelezen heb. We willen dit beter onder de aandacht brengen via ligfiets.net.

Reacties

ray076 op do 23 aug 2018 om 00:12

Dat is een hele grote vooruitgang, mooi!

erikheijn op vr 24 aug 2018 om 11:38

Wat fijn dat de advertenties gaan verlopen. Ik heb wel eens het idee dat er soms advertenties staan van fietsen die allang geleden van eigenaar zijn gewisseld, zonder dat degene die de advertentie geplaatst heeft de moeite heeft genomen deze te verwijderen.
Ook het toevoegen van meer foto's is een grote vooruitgang.
De handleiding voor onderhoud en reparatie het liefst over ligfiets specifieke onderwerpen; veel kan de gemiddelde fietsenmaker ook en er zitten tenslotte ook gewone fietsonderdelen op.

twilwel op vr 24 aug 2018 om 22:15

Soepeltjes overgezet :-) Ik sta positief tegenover het delen van gps track via Ligfiets.net en niet via externe sites. Een externe site werpt vaak beperkingen op voor niet-geabonneerden.
Zichtbaarder maken van blogs: super!

Rvh op za 01 sep 2018 om 23:41

Reageren op advertenties gaat in ieder geval al enkele dagen niet. Loop vast op fout 500. Geen idee wat dat betekent, maar de webmaster is al enkele dagen terug op de hoogte gebracht maar vind het kennelijk niet belangrijk.

stanjanssen op wo 12 sep 2018 om 16:08

Beste Rvh,

Het e-mailadres van de webmaster komt nog niet bij mij uit (dat heb ik helaas nog niet zelf in de hand), dus ik had dit niet eerder gezien. Ik los het probleem z.s.m. op. Ik vind het wel degelijk belangrijk.

Groet, Stan (de nieuwe webmaster)

stanjanssen op wo 12 sep 2018 om 16:21

Beste Rvh,

Ik heb het probleem kunnen oplossen. Het reageren op advertenties en het aanmelden voor evenementen is nu weer mogelijk.

Mijn excuses dat dat bij het verhuizen van de site over het hoofd gezien was.

Groet en nog een fijne dag!
Stan

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.