Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Gedrag, Gevaar, Blubel, Maastunnel, Kikker,
Brug, Fiets, Polssteun, (niet) Kaarsrecht, Hilgo, Prikkelend, TdF, Ontwerp, Tot slot

Gedrag

Als je met een speed-pedelec de rijdbaan op moet, gedraag je dan niet als een fietser. Dus eigenlijk hetzelfde als een velomobiel op de rijbaan, toch!?

Gevaar op het fietspad

Niet van de voorgenoemde speed-pedelecs (of velomobielen), maar door de hittegolf! Zit/lig je op/in je fiets peentjes te zweten, niet alleen van de hitte, maar ook van angst dat je onverwacht door zo'n betonnen plaat de ruimte in gekatapulteerd wordt! Dan zou zo'n velomobiel natuurlijk wel een echte raket-fiets worden...

Blubel

Qua fietsnavigatie hebben we de afgelopen jaren al behoorlijk wat ideeën voorbij zien komen. Blubel haakt hier ook op in, met een fietsbel die het navigeren een stuk eenvoudiger moet maken.

Maastunnelbuis

Afgelopen maandag kon er door de mooie nieuwe tunnelbuis van de Maastunnel een tijdrit gemaakt worden, jazeker: in Rotterdam! Dit nieuws is een beetje (?) ondergesneeuwd, doordat in die andere plaats een stukje metro geopend werd.
Dus, twee Rotte Rijders reden mee in hun Quest en Quest XS, een leuk spektakel, en leesbaar in deze blog. En omdat het zo leuk was, mochten ze nog een keer.

Kikker

Toegegeven, je komt er mee vooruit, en al je spieren komen aan de beurt: frog fitness (fb), voortbewegen als een kikker.
Nee, de roeifiets brengt je tenminste nog ergens terwijl al je spieren gebruikt worden. Deze Rowcycle (fb) bijvoorbeeld.

Zalnébrug

In Zwolle is de nieuwe loop- en fietsbrug, Zalnébrug ('Nederlands'), over de N35 is twee weken geleden geopend. Weer een fraai stukje infrastructuur.

Naamgeving?

Mocht je denken dat DF (de velomobiel) voor Daniel Fenn staat, dan moet je de blog van Paul lezen (lijkt niet geheel vrijwillig in een DF te zijn gezet: zijn uitvlucht: alleen als ie er in geel is, wil hij er over nadenken).

Polssteun

ICE Trikes levert sinds kort comfortabele en stijlvolle polssteunen (fb) voor de trike. Ideaal voor lange ritten en voor rijders met beperkte grip of kracht.

Geen 'kaarsrechte' weg

Een 'kaarsrechte' weg die dus niet de kromming van de aarde volgt, zoals gemeten met een waterpas, komt er, helaas, niet. Voor ons, toeschouwers, ziet deze weg er komvormig uit.
Zie ook de aankondiging van dit project.

Hilgo in USA

De eerste Hilgo (fb) in de Verenigde Staten van Amerika rijdt rond in Chicago.
En in Nederland...?

Geprikkeld

Wat doe je met lek geprikte binnenbanden, weggooien of maak je er wat van? Bijvoorbeeld: egels (fb).

Kruist de Tour de France

Of de Tour de France kruist Paris-Brest-Paris. Nou, niet de officiële PBP, maar een joyride. Wel fijn dat er nauwelijks verkeer is, omdat de doorgaande wegen in de buurt van de route van de Tour de France afgesloten zijn. Ja, en je mag dan ook niet oversteken, dus kan je wat van de sfeer genieten.

Naast elkaar

Een interessant ontwerp, mits je zeker weet dat de fietspaden die je moet gebruiken breed genoeg zijn. Hoe zullen we zoiets noemen. Een duofiets? Die naam is al vergeven. Een koppelfiets dan maar?

Tot slot

Deze week sluiten we af met een tip die we van Martinius kregen: een database met producenten van velomobielen.
Eén van onze redacteuren heeft een paar jaar geleden ook eens geprobeerd om iets dergelijks op poten te zetten: een kaart met producenten en handelaren in Europa. Helaas is deze verre van compleet en zeker niet meer helemaal actueel...

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.