Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Hand uitsteken, duwtje, spookrijders, swingend achterwiel, kampioen zadelpijn en nu al meer over de Oliebollentocht

Nooit meer je hand uitsteken

Ingenieurs van automobielfabrikant Ford hebben een jas ontwikkeld waarvan de mouwen automatisch oplichten als de fietser links of rechts afslaat. Dat is mogelijk doordat de jas dankzij het GPS-systeem weet waar de fietser zich bevindt. De jas is draadloos verbonden met een navigatie-app voor de smartphone die een van de mouwen laat trillen, waardoor de fietser weet dat hij links of rechts af moet slaan.

Gent fietsstad 2018

Mede dankzij de invoering van een circulatieplan heeft Gent in Vlaanderen de kwalificatie Fietsstad 2018 verworven.
Er staat alleen een foto bij, waarbij een fietser zich parallel tussen de rails begeeft. Er valt nog wat te doen.

Duwtje

Hoe kan je het gedrag van de mensen, hier fietsers, beïnvloeden. Met een nudge, een duwtje of zetje (figuurlijk!) in de goede richting.

Ontsnapt!

André had al een lange tocht achter de rug, en moest de volgende dag toch weer naar zijn werk met de Quest. Vermoeid, maar het gaat, totdat een hardloopster naar iets enorms achter hem wees

Tien ongewone fietsen

Eens even kijken wat er voor ongebruikelijke fietsen ons voorgeschoteld worden. We zijn gewaarschuwd.

Spookrijders

Wat te doen tegen spookrijders? We hebben het wel over (brom-, lig-, buk-, enz.) fietsers! In Rotterdam doen ze het luid.
Of het helpt…

Swingende achterwiel reparatie

Daar rij je dan, ver van velomobiel.nl, met een slingerend achterwiel. De oplossing van Saukki is: het zelf aanpakken. Een slechte swingarm (monoshock) demonteren en de bestelde monteren. Eitje… voor Saukki.

Sportful Dolomiti Race

Trans Am Bike Race

De winnaar van deze race is… velomobielrijder Marcel Graver. Marcel (fb) beschouwde dit als een testrit.
Ook Dave Lewis (fb) is binnen, als vierde na Indiana Schulz en Peter Andersen.
Regel#1: niet klagen over de regels ('Nederlands').
Zie ook ons vorige bericht.

Oliebollentocht

Nu al? Ja, want er is nieuws uit Midden Limburg.
Burgernet Limburg is per direct partner van de oliebollentocht 2018 (fb) (OBT), of hier. Deelnemers aan de OBT ontvangen als herinnering aan de tocht een speciaal sportshirt met het Burgernet logo en het Grensrijders logo.

Taxi

We kenden de Armadillo van Velove al als vrachtfiets bij o.a. diverse pakketbezorgers, maar nu is er ook een taxi-versie ontwikkeld. Als je een groen taxibedrijf wil gaan beginnen, maar geen riksja wil, kun de de Quicab bestellen. Met een beetje geluk kun je dan dit jaar nog aan de slag!

Kampioen zadelpijn

In het ANWB-blad 'Kampioen' is een oproep gedaan om tips tegen zadelpijn te mailen naar kampioen@anwb.nl, met als onderwerp 'opgelost'. Zullen we dan maar met z'n allen...?!? En doe er dan ook meteen een paar foto's bij van jullie ligfiets(en), zodat ze snappen wat we bedoelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.