Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bijzonder, Bont, TV, Raptotrike, TdF, Strip, Handig, From Russia, Slaap, Plakken, Haast, Relax, Nr.1, Paars

Bijzondere HPV-machines

Of 'zeven ongelofelijke door menskracht aangedreven machines' zoals de titel aangeeft. De eerste komt ons al bijzonder bekend voor: de WAW. Dan volgt de Scubster, het Atlas Project, en de voorloper hiervan: de Snowbird, de Taniwha Sub, de Elf, en de Ruppert Archaeopteryx.

Bonte stoet

Over bijzondere HPV-machines gesproken: het lijkt wel het carnaval der (lig-)fietsers, maar het heet Kinetic Grand Championship! Dit is een meerdaags HPV-evenement in Arcata (Californië), de zogenaamde "Triathlon of the Art world", welke niet alleen over verharde paden en wegen gaat, maar ook 'offroad' door zand en modder. En op dag 2 en dag 3 gaan dezelfde creaties ook 'gewoon' het water op!

RTV Oost

Ligfietsclub Mooi Twente bestaat een paar maanden, maar ze hebben wel al mooi even de televisie gehaald. RTV Oost trof drie leden bovenop de Rijsserberg.

Raptotrike!

Udo heeft een aantal interessante links verzameld over de Raptotrike. Geen ontwikkeling door Arnold of Elan, maar een Fransman, Daniele G., is er mee bezig. Volg de link voor de ontwikkeling ervan.

Diezelfde Fransman heeft zijn Raptobike Midracer verder ontwikkeld, met zonnecellen en elektrische ondersteuning.

Innovatieprijs

De innovatieprijs van de Tour de Force wordt dit jaar voor de tweede keer toegekend. Een vakjury heeft intussen uit 60 inzendingen 5 genomineerden gekozen. De bezoekers van het Nationaal Fietscongres dat op 21 juni 2018 plaatsheeft in Rotterdam kiezen de uiteindelijke winnaar.

Mini velomobiel

Mogelijk hebben we deze al eens gehad? Maar ook dan blijft hij te leuk om over te slaan: de mini vm van velomobiel.nl (een uniek exemplaar).

Pukkels

Je zou ze toch, die jeugd! Bied je ze wat aan, zijn ze nog ontevreden. Ze willen geen buitenstaander (fb) zijn.

Handig!

Aan je fiets knutselen kost soms wat moeite. Maar als al een pergola hebt en de ringen van de schommel zitten er ook al, dan is er met wat moeite een perfecte tijdelijke werkplek (fb) te creëren.

Russische ligfietsen

Op Facebook wordt de Swan getoond. De Swan kost $900 (€ 770) en het frame alleen $ 400 (€ 340). De complete fiets weegt zo'n 21 kg.
De site van Swan-Bike ('Nederlands').

Liggend slapen

Ineens duikt de slapende Rainer (In slaap gevallen) weer op het internet op. Zou dit de reden zijn dat we afgelopen week een mail van een beddenverkoper kregen, die graag bij ons wil adverteren...!??
Maar je kan ook te snel gaan (fb) (om in slaap te vallen).

Bandenplakspul

Ruimtegebrek of te zwaar, dat zijn allemaal hoofdbrekers voor de fietser op vakantie. De Kampeerwijzer heeft lichte, kleine en fraaie alternatieven gevonden.

Haastige autorijders

De titel van het filmpje zegt al genoeg...

Relaxed? Dan rechts aanhouden

Als je geen haast hebt op de Beukelsdijk en Beukelweg in Rotterdam, word je vriendelijk verzocht wat meer rechts te houden, zodat snellere fietsers gemakkelijker kunnen passeren. Dat is tenminste het idee achter een proef met een nieuwe markering.

Questeen zoekt Strada 1

LigHans ziet dat zijn Quest 1 toch wat aan het einde is gekomen van zijn economische leven, en zoekt het bijna onmogelijke: de Strada 1.

Paarse Strada

In het kader van het stimuleren om met de fiets naar het kantoor te komen, verschijnt er, op 1 minuut, in het NOS-Journaal een paarse Strada.

Reacties

NoStress op vr 01 jun 2018 om 22:35

Volgens mij is deze mini vm niet van velomobiel.nl
Die van hen is een ontwerp van Eva en in hout uitgevoerd (en totaal andere kleurstelling)
Die op het filmpje lijkt mij een polyester uitvoering. In beide gevallen: je zou maar een pappa en mamma hebben die dit kunnen bedenken en voor je maken.

NoStress op vr 01 jun 2018 om 22:44

De Raptotrike is wel degelijk door Arnold ontwikkeld.
Al vrij snel zelfs. Zo lang ik mijn Rapto al heb. Een jaar of 7 dus.
Dat is eerder dan deze Franse versie.

Ik herinner mij nog dat hij heerlijk intuïtief reed.
Vooral een zeer korte en stabiele draaicirkel. Ook bij zeer lage snelheden.
De laatste keer dat ik de set wielen zag was bij Elan tijdens de laatste Raptoride
Het is bij een prototype gebleven blijkbaar. Rede?
Ik vond hem heerlijk rijden in elk geval.
https://youtu.be/GEOGr3oy3H4

NoStress op vr 01 jun 2018 om 22:52

Die paarse Strada ken ik goed. :-)
Heeft iets met de fietsersbond en gemeente Ermelo.
Doet veel goed werk voor ons fietsers.
Kom hem geregeld tegen op mijn ww route.
....en ook een Raptorider natuurlijk :-)

TeJayLigFts op zo 03 jun 2018 om 07:32

DF-XL, dank voor de aanvullingen en verbeteringen.
De Raptotrike van Daniele is een eigen ontwikkeling, met die van Arnold als voorbeeld. Daarvoor ook een nieuwe link toegevoegd.

udovdh op ma 04 jun 2018 om 15:48

@DF-XL 20:
Er is nimmer een Raptotrike verkrijgbaar geweest.
Dus er is nooit iets op dat vlak verder gekomen dan het door jou aangehaalde prototype stadium.
Dat is niets ten nadele van Arnold c.q. Elan.cc maar gewoon een feit want ik heb Elan meerdere jaren om de raptotrike gevraagd.
De bedoelde Fransoos heeft zelf zoiets in elkaar gezet, zonder betrokkenheid van Arnold of Elan. Er gaan geruchten inzake beperkte levering van e.e.a.

Lorhijn op di 19 jun 2018 om 12:51

Strada 1 staat gewoon bij velomobiel.nl als leenfiets. Ik heb hem al eens meegehad toen mijn eigen fiets voor onderhoud moest. Dus niet heel moeilijk te vinden, maar ik weet niet of ze hem kwijt willen uiteraard ;-).

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.