Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietskoorts, pizza, QV-Quest-bedankje, camper, storm, Hilgo, Tandem on tour, langs de rivieren, verlichting, melkkoe

Fietskoorts

Al jarenlang beleeft de tweewieler een ongelooflijke hausse. Pedelecs verkopen als warme broodjes. Nooit eerder waren er zoveel verschillende modellen en typen, nog nooit was de bereidheid om over te stappen naar een milieuvriendelijke fiets zo groot als vandaag de dag.
Alles begon op 12 juni 1817. Karl von Drais rijdt met zijn loopmachine van Mannheim naar Schwetzingen en terug. Dit maakte de weg vrij voor een paardenvrije mobiliteit.
Hoe tweewielers de wereld veroveren van de SWR. Weer zo'n prachtprogramma over fietsen op de Duitse tv!

Pizza

Kun je een pizza vervoeren in een velomobiel? Een Finse standaard-pizza past in ieder geval in de Quest van Saukki. Wil je een familiepizza (die van bijna een halve meter doorsnee) vervoeren, dan wordt het waarschijnlijk krap. Wellicht dat er daarom zo'n lange wachtlijst is voor de Quattrovelo...?!?
Stefan heeft met zijn Mango de uitdaging aanvaard.
Hadden we al eerder iets over het vervoer van een pizza? Oh ja, Jason.

QuattroVelo? Quest! En een bedankje!

De aanhangwagen van Cees is gebruikt voor het vervoer van de ongelukkige Quest van Jan.
Daarna werd er een gloednieuwe Quest in vervoerd, omdat voor Cees de QV toch niet alles was. Cees miste de snelheid om George bij te houden.

Nog een gebruikerservaring over de QV (fb).

Over Jan gesproken. Jan wil een ieder bedanken voor de kaartjes, het medeleven, en de bloemen bij thuiskomst. En, optimistisch als hij is, wil hij er met de OBT in Limburg weer bij zijn!

Camper

Ja, in de QV kan je niet echt gemakkelijk slapen (als het moet, lukt het best wel. Ook in/op een andere driewieler).
Auke heeft een VeloCamper (fb) bedacht met een echte slaapplaats. Zo te zien is er ook veel opbergruimte voor de slaapzak e.d. Misschien nog een luikje voor wat luchtverfrissing?

Storm op komst

Jerome rijdt achter een paar fietsers aan, als er een rolwolk opduikt. Net voordat het begint te regenen, stappen zij in de auto... Flauw!
Maar Jerome houdt het droog (fb), in een velomobiel (Milan).

Eerste Hilgo naar Zweden

Ja, de allereerste productie Hilgo is afgeleverd... in Zweden (fb).
Nog meer info op het Duitse Velomobil Forum.

Tandem on tour

Het is blijkbaar vakantietijd. Fritz en Brigitte (fb) zijn met hun DF's, als een tandem, naar Schotland. Ze hebben Nederland net verlaten.
En dan is het mooi dat je ook even bij Intercitybike langs kan rijden voor onderhoud.

Ronde langs rivieren

Wilco, Red Strada, heeft in twee weken een prachtige tocht gemaakt door Nederland, België, Frankrijk, in totaal bijna 1800 km. Hier start de tocht als blog.
Als eerste werd het Belgische ligfietstreffen aangedaan. En wat dacht je van een heuse fotosessie, uiteraard met 'de Bak'.

Bodem verlichting

Of is het een vliegende schotel?
Lutz heeft een ledstrip onder zijn Quest aangebracht, en dat levert bij vochtig weer hallucinante beelden (fb) op.

Fiets is melkkoe

De auto is nog altijd de heilige koe, terwijl de fietser de melkkoe is. De economische betekenis van fietsers en voetgangers voor de stad wordt in heel Europa onderschat, blijkt uit onderzoek van ingenieursadviesbureau Sweco.
Maar de Europese stad is er niet op ingericht.

De politieke partijen hebben de fiets ontdekt, zoals D66, die o.a. pleit dat fietsers binnen de bebouwde kom altijd voorrang krijgen op rotondes én kruisingen zonder verkeerslichten.

Dit weekend

We hebben natuurlijk niet voor niets onze agenda, met op zaterdag de Schaapjestocht, de Rotte Rit 5, en op zondag de HSL Toertocht, en niet vergeten de Ligfietstestdag (omgeving Biesbosch).

Reacties

xanderniezing op vr 25 mei 2018 om 18:38

Mooi dat het weer beter gaat met Jan en super dat Cees hem geholpen heeft.
Even over dat snelheidsverschil tussen een Q-velo en een Quest. Volgens mij is er niet veel verschil. Bij een traject van 140 km op het Groningerland met dezelfde weersomstandigheden, dezelfde verkeersdrukte en beide fietsen zonder schuimkap (Q-velo, zomerkap) kwam de Quest op 39,8 en de Q-velo op 39 precies. Het ging dus om 2% verschil. Wel is er met een racekap op de Quest nog veel winst te behalen.
.

Jan-van-Steeg op di 29 mei 2018 om 17:47

Met mijn Carbon Quest was ik al weer een jaar of 5 onderweg met Marathon Green Guard, nu sinds een maand met mijn nieuwe QV welke natuurlijk ook weer op Marathon GG staat. Nooit gedacht maar toch gebeurt, vandaag een nieuw record op mijn woon werk route!!Het verschil is minimaal maar het lijkt erop dat hij los begint te komen en we aan elkaar beginnen te wennen. De QV doet bij mooi weer zeer niet onder voor een Quest!! Iets wat ik zelf helemaal niet verwacht had. Tijdens CV gaat er een setje GoCycle/Flite onder, ben benieuwd wat ik er dan mee kan ondanks het ontbreken van een koepeltje.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.