Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Achteruit, 4-wieler, Jubileum, Treffen (1), Treffen (2), Treffen (3), In mineur, Bescherming, Vlieg er eens uit, Trapauto, Beker, Mallen, Trucjes, Tot slot

In de achteruit

Maarten Visser heeft onderzoek gedaan naar wat ongemakken bij het ligfietsen (fb) en kwam tot de conclusie, dat achteruit trappen efficiënter en minder belastend voor je knieën is! Tenminste in zijn geval, want wetenschappelijk onderbouwen kan hij het niet. Wat de discussie op Facebook trouwens niet minder interessant maakt.

4-wieler

Bij deze toekomstige 2-persoons velomobiel (fb) van (tot nu toe) ongeveer 100 kg, is een elektrisch duwtje in de rug zeker geen overbodige luxe. We zijn erg benieuwd hoe de body eruit komt te zien.

Jubileum

In dit artikel van Radfahren.de wordt stilgestaan bij het 25-jarige jubileum van HP Velotechnik. Wie zin en tijd heeft, kan op 16 juni zelf zijn/haar felicitaties overbrengen tijdens de open dag te Kriftel.

Treffens (1, 2 en 3)

Het voorjaar is weer in onze bol geslagen, aanleiding om weer wat vaker een treffen te organiseren. Zo vond van 4 tot 6 mei in het Zeeuwse Axel het alweer 14e treffen van Ligfietsers.be (fb) plaats. Deze foto's geven een mooie impressie van de toertochten die door Zeeuws- en Oost-Vlaanderen werden gemaakt.

Afgelopen weekend was een lang weekend, in verband met Hemelvaart. Ook dit vonden diverse organisatoren een uitgelezen moment om een treffen met medeliggers te organiseren.

Zo vond in Overijssel een toertocht van Mooi Twente plaats, rondom de Sallandse Heuvelrug.

Een stuk verder naar het zuiden heeft men de Grenslandtocht, die vorig jaar voor het eerst plaatsvond, met een paar dagen uitgebreid. De Grensrijders hadden uitgenodigd voor het Grenslandtreffen. Men heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de accommodatie voor de Oliebollentocht proefondervindelijk te testen. In diverse lokale en regionale media werd dan ook niet alleen reclame gemaakt voor het ligfietsen an sich, maar ook voor de Oliebollentocht die op 28 december in en om Roermond zal plaatsvinden.

In mineur

Ben je bijna thuis na een lange rit vanuit Limburg, word je geschept door een taxibusje. Zo eindigt een verder geslaagd weekend bij het Grenslandtreffen dan toch nog in mineur. Jan, we wensen je een voorspoedig herstel!

Kettingblad

Bij het aanstaande WK in Betteshanger Park is naast een helm (fb), ook een beschermrand aan het kettingblad verplicht (fb). Deze dient lang genoeg te zijn om de tanden van het blad af te schermen en dik genoeg om zelf geen (snij-)gevaar op te leveren. Mocht je twijfels hebben of je materiaal aan de eisen voldoet, stuur dan een berichtje met foto (fb) naar de organisatie.

Vliegtuig

Dat het Chinese luchtruim voor hen eigenlijk gesloten is, weerhoudt deze Chinese doe-het-zelvers er niet van om HPV-vliegtuigen te ontwikkelen.

Trapauto

En we kwamen deze week nog meer exotische HPV-voertuigen tegen! Wat dacht je van deze (wel erg nerveus verlichte) trapauto's (fb)?

Drinkbeker

Ook weer op Facebook, worden ideeën uitgewisseld om het drinkgemak op de ligfiets te verbeteren.

Mallen

Wie altijd al eens zijn eigen velomobiel wilde bouwen, die heeft nu de kans om een gemakkelijke instap in de materie te maken. Je krijgt een paar mallen en op de koop toe een voorbeeld erbij. Een Evo-R-Cabbike-cabrio?

Trucjes

Life hacks worden ze tegenwoordig genoemd, de slimme trucjes die het leven wat gemakkelijker maken. Hier een aantal fiets-gerelateerde trucjes (fb) die ook voor de ligfietser handig kunnen zijn. Al zien we ons nog niet in het vooronder van een velomobiel kruipen om een flesje open te krijgen...

Tot slot

George houdt niet zo van geëmmer en heeft daarom zijn eigen... (fb)

Reacties

rowingvictor op vr 18 mei 2018 om 14:15

Helaas werkt de link in "Tot slot" niet. (14:16 d.d.18-5-'18)

TeJayLigFts op vr 18 mei 2018 om 14:25

Hier wel Victor. Kan niet zo gauw zien of het een besloten groep is. Ik heb de, bewerkte, foto er bij gezet.

Oliver op vr 18 mei 2018 om 15:00

Dank je, Theo. Ik had er deze keer niet op gelet... Mea culpa!

R.Bos op vr 18 mei 2018 om 21:42

Leuke discussie inderdaad over het achteruit trappen, vooral de uitspraak "Als ik bijvoorbeeld met een hartslagmeter achter mijn schoonmoeder fiets, stijgt mijn hartslag en daalt de prestatie". Vraag me af of het ook zou werken met een leuke jonge dame ipv de schoonmoeder, de prestatie stijgt dan misschien met de hartslag mee.

MichielAdriaan op vr 18 mei 2018 om 22:52

Wat het achteruittrappen betreft lijkt me het inderdaad een rechtere dus efficiëntere kettingloop op te leveren. Weg van het voorwiel ook zonder geleidewiel
Maar ook voorziet het in een ander spiergebruik wat het nog interessanter maakt. Hoe meer afwisseling hierbij hoe nuttiger is mijn ervaring.
Ik wil dit altijd nog eens proberen op de Cheetah en het bericht van Maarten, ondanks op FB, moedigt me aan dat nu eindelijk eens te gaan doen!

PietV op za 19 mei 2018 om 07:31

Gelet op de datum. Eind maart, bijna 1 april? Nee. 21% meer vermogen of 21% eerder moe? Geen dode punten meer in de slagen? Zou dat "omgekeerde" ook voor de Thys opgaan? Wat een broodje aap verhaal.

TeJayLigFts op za 19 mei 2018 om 22:40

Nog een link bij ‘Kettingblad’ gezet, namelijk over de helm (fb) (die verplicht is bij de wereldkampioenschappen in Engeland).

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.