Elfwegentocht

Gepubliceerd op

Goed nieuws voor iedereen die ligfietsen breder bekend wil zien worden. De NHVPV is bezig deelname aan de elfwegentochtparade te organiseren. De "grote parade" vindt plaats op 14 juli a.s.

De elfwegentocht is een twee weken durend evenement in het elfstedengebied, waarin gemeentes,bedrijven en andere organisaties allerlei dingen organiseren om duurzaamheid en niet-fossiel vervoer te promoten. Het grootste evenement is de parade: een optocht van allerlei verschillende duurzame voertuigen zoals electrische auto's, bussen op groen gas, en HPVs. We zijn al benaderd door de organisatie of we mee willen doen, en we graag een enthousiaste ja kunnen antwoorden.
We organiseren een deelname aan de parade, dat is een fietstocht van 13,5 kilometer in.
Als daar voldoende interesse voor is, willen we eventueel overwegen meer activiteiten te organiseren.
Wie rijdt er HPV mee?
Meld je aan op Elfwegentocht parade als je erbij kunt zijn!

Als er mensen meer gezelligheid rond de parade of andere dagen willen, of interesse hebben om nog meer bekendheid aan de ligfiets te geven mail dan naar: robindhaan
(Mogelijke) vrijwilligers, leuke ideeën, en vragen zijn welkom!

Reacties

Kjeld op vr 13 apr 2018 om 11:20

Ik wil graag met de parade mee doen. Maar heb nog geen idee hoe ik er heen zal gaan.
(Heb me nog niet ingeschreven.)
Via via weet ik wel een groepslocatie voor een eventuele overnachting. Als er dus genoeg animo voor is valt er misschien iets te regelen voor de overnachting.

Elfwegentocht op ma 16 apr 2018 om 13:49

Hier de Elfwegentocht organisatie: we overwegen om een gymzaal te regelen waar iedereen de dag ervoor kan slapen als er voldoende animo is.

Iets anders: iedere dag reist een andere provincie tijdens de Elfwegentocht naar Friesland. Elke provincie kiest zijn eigen thema en de NOS reist alle dagen mee en zendt iedere avond uit.
Op maandag 9 juli komt Provincie Flevoland met als thema (tegen)wind. Dit wordt een fietstocht van Urk (grootste windpark) naar Lemmer. Hierbij hopen we op een grote stoet ligfietsen, want ligfietsen weten wel raad met tegenwind!

Wie oh wie wil hier aan mee werken en een tour uitzetten van ligfietsen van bijvoorbeeld Lelystad naar Urk en mee naar Lemmer?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.