Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Draagvleugelboot, Tubeless, Facebook, Waterfiets, Lunar Cup, Dunkerque, Eckernföör, AZUB, Elf, Tot slot

Draagvleugelboot

Delftse studenten hebben in een wetenschappelijke publicatie aangetoond dat fietsbewegingen draagvleugelboten stabiel over het water kunnen laten vliegen. Dreig je met je fiets te vallen, dan stuur je ongemerkt in de richting van de aankomende val. Hetzelfde principe houdt dus ook een éénsporige draagvleugelboot overeind. Meer hierover vind je op de website van de studenten.

Tubeless

Saukki wil de eerste rit van het jaar rijden met tubeless banden op zijn Quest. Dus gaan de binnenbanden er uit, nieuwe velglint er in. Zo simpel als het hier staat, is het niet gegaan (o.a. dichte wielkasten), maar uiteindelijk rijdt Saukki met de tubeless banden.
Saukki beantwoord ook het waarom van tubeless ('Nederlands').
Zoek je nog een apart T-shirt?

Bye bye Facebook

Marc Suikerburg heeft wat uitgehaald met Feestboek. Er zijn velen die het zat zijn, en in navolging van Arjen Lubach 'Bye bye Facebook' zeggen en doen.
Wij hadden hier links naar Velomobiel.nl en Twilwel klaar staan, maar òf ze hebben het er zelf afgehaald, òf er wordt door Feestboek gecensureerd, maar het kan ook zijn dat ze echt Facebook verlaten hebben.
Wat nu, en waar kunnen we ze weer vinden? Gewoon op hun site.
De redacteuren hier op Ligfiets.net zijn verdeeld over de persoonlijke aanpak. Maar we zullen altijd ligfietsnieuws op onze site zetten!

Zwemmend fietsen

Over niet-meer-werkende links in Facebook gesproken: we hebben het er in 2015 al eens over gehad, maar doen 'm nu in herhaling omdat de Facebook-link van destijds het niet meer doet.

Wat je nodig hebt is een apparaat met een crankstel en een propeller, zwemkleding en een duikbril met een snorkel. Kom er maar in: de Seabike (fb). En gezien de beperkte houdbaarheid van Facebook, doen we deze link er maar meteen bij.

Endurance competition in Chartres

De Vélomobile Club de France organiseert een 12 uur durende endurance-race in Chartres in de nacht van zaterdag 30 juni tot zondag 1 juli.
Dit evenement vindt plaats ter gelegenheid van de "Chartres Solar Cup 2018", rue Réaumur 28000 te Chartres (Frankrijk).
Er wordt in estafette met twee velomobielen gereden, maar het mag ook in je eentje gedaan worden.
Buitenlandse rijders, wij o.a. (!), zijn welkom en profiteren van een voorkeurstarief.
Slapen (tentje) en parkeren kan in de directe omgeving.
Meer informatie is te vinden op de website.
Ter info: het winnende team, de Vélomobile Club de Monaco, reed in 2016: 300 ronden, 474 kilometer met een gemiddelde snelheid van 39,5 km/uur.

Heel fraaie (niet lig-)fiets

Op de Spezi, over 14 dagen(!), is een heel mooie fiets te bewonderen: de QiruBike.
Het rijcomfort komt deels van het multiplex frame en de geometrie. Het gewicht bedraagt ongeveer 11 kg.

Peps trike

Wie in Noord-Frankrijk op vakantie is, toevallig zijn ligfiets niet bij zich heeft en toch de omgeving graag liggend wil bekijken, die kan in de buurt van Duinkerken terecht bij Peps Trike. Hier zijn diverse soorten trikes te huur, maar je kunt ook een tour met een gids maken.

R3

Eénzelfde service als bovengenoemde Peps Trike, biedt R3. Alleen zit je dan niet zonder fiets in Noord-Frankrijk, maar in Noord-Duitsland. In Eckernförde kun je bij R3 terecht voor huur-liggers en diverse touren met gids, om al liggend een stukje Schleswig-Holstein te verkennen.

Azub six

De AZUB Six met BionX en Pinion C-LINE naafversnelling wordt hier getest.
Even de conclusie:
'Voor de basisprijs krijg je een zeer competente machine, en voor zover ik kan zien is deze goed gebouwd tegen een scherpe prijs. De klantenservice en verschillende opties, die u instelt met de configurator, zijn uitstekend. Met alle erop en eraan is de prijs van 'mijn fiets' meer dan verdubbeld, maar dat valt te verwachten omdat het niet de goedkoopste opties zijn, maar naar mijn mening de extra kosten wel waard zijn.
Dus, zou ik een AZUB Six ('Nederlands') aanbevelen? Ja absoluut!'

Elf

En nog een review; deze keer geleverd door Fietser.be! De geteste Elf lijkt ons vooral een voertuig voor woon-werkverkeer of het doen van boodschappen te zijn. Een interessante ontwikkeling als het gaat om vervanging van een groot deel van de dagelijkse bliklawine.

Tot slot

Deze week sluiten we weer af met een gouwe ouwe. Dat wiel eraf halen gaat zo te zien gemakkelijker dan bij een QV!

Reacties

Erwin-met-de-Velomobiel op vr 13 apr 2018 om 13:30

Mijn wiel ging er gewoon vanzelf af. Da's pas makkelijk!

Groet

Erwin en Tante Lies

HvdK op vr 27 apr 2018 om 03:16

Eigenlijk is er maar een optie aangaande Facebook en dat is opzeggen, negeren, links laten, actief propageren dat men er geen gebruik van moet maken. Geldt voor de hele GAFA-club. Google, Apple, Facebook, Amazon. De politieke en ongecontroleerde macht van deze bedrijven overstijgt die van veel regeringen. Spijtig maar ook ligfietsnieuws van Facebook zou niet meer gemeld moeten worden.

TeJayLigFts op vr 27 apr 2018 om 08:35

Als ik dat zo lees, kan je beter je smartphone, tablet of pc wegdoen. Want er is dan weinig meer over.
Of terug naar de jaren tachtig met bulletinboards. Toen moest je echt weten waar je je info moest vinden.
Maar je kan ook Facebook e.d. in een, tweede, browser (en alleen die browser) bezoeken i.p.v. een (Facebook-)app, en dan liefst op een toestel zonder telefoon, camera, microfoon. Zo geef je minder (!) van jezelf prijs.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.