Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Verkeersbord, boetes voor fietsers, elastische ligfiets, Carbonhair, fictie, maximum vermogen ligger, Zwitserland, Velove, Paastreffen, ligfiets wiki, ruimtewonder, Graeme Obree, Fly like an eagle

Verkeersbord

Ergens in Groningen staat dit verkeersbord (fb). Let eens goed op het pictogram van de fietser.

Boetes voor fietsers

Voor welke overtredingen kan een fietser beboet worden en hoeveel je dit kost? Ben je hier benieuwd naar, de meeste van ons duidelijk niet, dan heeft Fietsen123 dit voor ons verzameld.
Zeker, het verkeersbord van ons vorige artikeltje is duidelijk bluf, maar dat hangen we niet aan de grote klok. Maar sneller dan 60 km/uur mag de auto daar ook echt niet rijden. Dat weet elke automobilist. Toch?

Elastische ligfiets

Het was even zoeken hoe de aangever van dit item het bedoeld had, maar de aanwijzing staat blijkbaar rechtsboven (in het rood).
Wat je niet allemaal kan maken van een versleten binnenband (Schlauch). En wat je ermee kan doen? Klik naar rechts (op de pijl). Is het niet … inventief?

Carbonhair

Marco Cerica, alias "Carbonhair" op de diverse ligfietsfora, heeft uit andere frames een fraaie voorwielaangedreven ligfiets * geconstrueerd.
Marco is uitstekende atleet die heeft deelgenomen aan verschillende edities van de World HPV, en is de houder van de snelste tijd ooit in de Nove Colli gereden op een ligfiets.
(* de 'vertaling' in het Nederlands lukt bij deze site niet)

Fictie

Schrijver Leon de Winter schrijft fictie. Kijk maar eens op Twitter of anders op Facebook.

Maximum vermogen ligger

De snelheid waarmee je kan fietsen is afhankelijk van het vermogen dat je levert op de trappers en de weerstand die overwonnen moet worden. Op een ligfiets is de houding anders, ….
Meer valt te lezen bij Human Power Team Delft & Amsterdam (fb).

Zwitserland

Deze week kreeg één van onze redacteuren een nieuwsbrief van National Geographic, met daarin een link naar een fietsspecial over Zwitserland. Heb je alleen interesse in een vakantie met ligfiets, dan kun je je de moeite besparen en de gesponsorde (!!!) special overslaan.

Velove

Velove, het Zweedse bedrijf achter de Armadillo, wil goed vertegenwoordigd worden in de hoofdmarkten en zet daarom nu de eerste stappen in Duitsland. De eerste vertegenwoordiging buiten Zweden komt in Berlijn, waar cargo bike specialist Benjamin Georg een "Velove Center" zal opzetten. Hier zal een showroom met support en verkooppunt worden ingericht.

Paastreffen

Nog even een herinnering dat over twee weken het Paastreffen bij Otterlo plaatsvindt. Inschrijven kan al, dus… wat let je? Nu even niet naar buiten kijken!
En anders kan Gerrit je misschien overtuigen!
En mocht je bij de 'Elastische fietsen' nog wat lange, Franse, ventielen overgehouden hebben, dan kunnen deze gebruikt worden voor de petflessen. Zij de bijdrage van DF-XL 20. Wel alle rommel naderhand opruimen (fb).

Ligfiets wiki

Wat zijn ook al weer de voor- en nadelen van een ligfiets? Zie de wiki van de Vakantiefietser.

Ruimtewonder

De nieuwe Alpha 7 is blijkbaar een hele ruime velomobiel. Er passen namelijk niet minder dan drie personen in.

Graeme Obree

Graeme is vooral bekend geworden door de revolutionaire fietshoudingen die hij ontwikkelde in de jacht op het werelduurrecord. In deze video passeren alle mogelijke zitposities nog eens de revue. En raad eens welke houding het meest efficient was?

Fly like an eagle

Vlieg als een adelaar met deze bijzonder fraaie (fb) en reflecterende (fb) bestickering op een Milan velomobiel.

Reacties

Beant670 op vr 16 mrt 2018 om 19:06

Wie was er eerder de Carbonhair of de Cruzbike ? cruzbike.com
Ben bezig mijn Jouta-driewieler ook op deze manier te verbouwen.Als het lukt zal ik een foto plaatsen

Nyh op za 17 mrt 2018 om 15:14

Het vind het zorgelijk dat men in Delft nog steeds niet begrijpt dat het 200 m snelheidsrecord niet echt een sprint evenement is. Het gaat er om om zoveel mogelijk (kinetische) energie in de fiets te stoppen gedurende de 8 km lange aanloop (ofwel c.a. 5 minuten) en natuurlijk wil je zo min mogelijk van deze energie verliezen aan lucht en rol weerstand.

Martinius op wo 21 mrt 2018 om 13:37

Carbonhair FWD ligfiets.

Met Google Chrome is deze site te vertalen.

Martinius.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.