Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

HiLo, Sport4Hope, Aanhanger, Alpha Seven, Reservewiel, Texel, Unplattbar, Ligschaatsen, Opbergen, Nieuw, FRET, Tot slot.

HiLo

De HiLo introduceert een nieuwe ontwikkeling op de ligfietsmarkt: het (onder het rijden!) in hoogte verstelbare stoeltje brengt je op ooghoogte met medeweggebruikers in een auto. Deze vierwieler is een doorontwikkeling van het 'project Ligfiets 4.0', waarover we in de zomer van 2016 al eens berichtten.

Sport4Hope

Op zaterdag 16 juni 2018 zal het jaarlijkse fietsevenement ‘Sport4Hope’ plaatsvinden. Start- en finishlocatie is het Topsportcentrum in Almere. Het evenement bestaat uit drie te fietsen routes:
  • de IJsselmeerroute (260km),
  • de Randmerenroute met mooi groen traject (132km),
  • de Gooimeerroute (53km).
Naast het hebben van een mooie wielerdag, heeft ‘Sport4Hope’ als doel om sponsorgeld in te zamelen voor de stichting ‘Als kanker je raakt’, die zorg draagt voor begeleiding, advies, ondersteuning en troost voor mensen die getroffen zijn door de ziekte en hun naasten.

Soorten en maten

Aanhangers; je hebt ze in allerlei soorten en maten. Soorten voor achter de auto, bus, vrachtauto, motor, of de fiets.
Ook de maten van de aanhangers variëren nogal. Met de Velopod van Trisled heb je hoe dan ook een vrijwel op maat gemaakte mogelijkheid om je velomobiel op een aanhanger te vervoeren.
Tenminste, als je velomobiel tot de 'meest voorkomende' types velomobielen behoort. Anders is het matennaaierij…

Alpha Seven

Op Facebook zijn deze week een paar nieuwe foto's van de Alpha Seven, het laatste model van Daniel Fenn, gepubliceerd. Deze schijnt in alle configuraties (open/dichte wielkasten, met/zonder kap) sneller te zijn dan de speciale race-DF die Daniel gebruikt. Helaas zijn nog geen vermogensmetingen gedaan om deze bevindingen te staven.

Klapband

We weten allemaal dat een klapband niet prettig, ja zelfs gevaarlijk kan zijn als je een beetje tempo rijdt. Harry heeft dat ook al een aantal keren mogen ervaren en ging op zoek naar een oplossing, en vond: het reservewiel (fb)!!!

Ronde van Texel

Op Goede Vrijdag, 30 maart a.s., wordt weer de jaarlijks terugkerende Ronde van Texel gereden. Er hebben zich al diverse mensen aangemeld voor deze prachtige rit, zelfs vanuit Limburg en Duitsland. Vertrekpunt is zoals altijd in Twisk.

Schwalbe massieve band

Je kent de reclamekreet van Schwalbe waarschijnlijk wel: 'Unplattbar'. Om deze slogan nu zelfs op spijkerbedden waarheid te laten worden, schijnt Schwalbe nu een met piepschuim gevulde band te gaan introduceren. De gebruikelijke nadelen van dit soort (semi-)massieve banden kennen we intussen wel, maar voor een Speedpedelec of e-bike, waarvoor deze band hoofdzakelijk bedoeld is, maakt de rolweerstand natuurlijk stukken minder uit.

Ligschaatsen

We hadden eindelijk weer eens een beetje redelijk stevig ijs om te schaatsen, dus wilde David wel eens proefondervindelijk testen of zo'n liggende houding ook nog wat voordeel oplevert bij het schaatsen. Met een Icebyk koos hij het ruime sop… euh… ijs!
Maar zou een Quest op het ijs nog voordeel hebben (t.o.v. een Icebyk) van zijn aerodynamische vorm?
Feit is in ieder geval, dat je op ijs behoorlijk wat plezier kunt beleven met een velomobiel! …of in de sneeuw, zoals de Rotte Rijders tonen!

Ophangsysteem voor trike

Wie op de Fiets- en Wandelbeurs is geweest heeft het systeem 'live' kunnen aanschouwen. Hiermee creëer je in je berging of garage op een lekker gemakkelijke manier (fb) de benodigde plaats om je trike te stallen.

Nieuw type velomobiel

Brett Turner is iemand die niet goed stil kan zitten en produceert zo het ene na het andere (experimentele) model velomobiel. We hadden hem al eens eerder aan je voorgesteld en willen je ook zijn nieuwste creatie (fb) niet onthouden.

Fret

Nee, niet zo'n wezelachting beestje, maar een F.R.E.T.: een Fietspad Reliëf Eieren Test.

Tot slot

En nu we het toch net over eieren hebben (fb).

Reacties

theomol op vr 09 mrt 2018 om 14:26

Die grijze velopods zien er toch wat luguber uit. Mijn blauwe quest op het aanhangertje was deze week een vrolijker gezicht.

wernerklomp op vr 09 mrt 2018 om 16:06

Daniel heeft wel al de eerste wedstrijd in Misano gewonnen, geen snelle tijd, maar daar waren de omstandigheden ook niet naar.
Mijn A7 heb ik geannuleerd, hij js me gewoonweg te groot geworden.
Ik rij liever de kleinere df.
Groetjes Werner

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.