Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Clubs, Sebring, Torpedo, Stijf, Camera, Zeepkist, Klassieker, Olympisch, Zonder ketting, Verleidelijk, Bijtelling, Strip, Tot slot

Waar bevinden zich die ligfietsclubs?

Zoals we eerder al vermeldden, zijn er vorige week weer een paar 'nieuwe' * ligfietsclubs op Ligfiets.net gezet. Paul heeft uitgezocht waar de ligfietsclubs zich bevinden, zodat je je eventueel kan aanmelden. Of misschien zit je wel ergens "in the middle of nowhere", zoals dat in het Engels zo mooi heet (de Duitse uitdrukking hiervoor laten we maar even achterwege), en kun je er zelf één oprichten?! Indien het laatste het geval is: wel even doorgeven, hè!
* Nu wil 'nieuw' niet perse zeggen dat de club nieuw is, maar dat ze nu pas onlangs op Ligfiets.net zijn toegevoegd. Bovendien wil het niet zeggen dat er in een club die er wel staat, nog veel 'leven' zit. Zo weten we bijvoorbeeld dat de Huneliggers en de Sinnerclub vrijwel geen, of zelfs helemaal geen activiteiten meer uitvoeren. En dat er ook een, wel actieve, AssenLigfietsers bestaat. Ook zouden Plat Zwolsch als de Twentse Liggers niet echt actief zijn. Wie meer informatie over rustende of zelfs overleden clubs heeft, kan deze doorgeven aan onze redactie.

Bike Sebring 2018

Gary van Laidback Bike Report laat in zijn reportage zien dat er menig ligfietser heeft meegedaan aan de Bike Sebring van dit jaar. Lig- en bukfietsers rijden elkaar dus blijkbaar toch niet heel erg in de weg, zoals menige organisatie hier ten lande vaak beweert.
In ieder geval zijn er in deze film een paar heel mooie fietsen te zien, die je in Europa wat minder vaak tegen het lijf zult lopen. Of is het 'tegen het frame zult fietsen'...???

Torpedootje

Vermoedelijk deed deze gestroomlijnde hoge ligger (fb) zo'n 30 (?) jaar geleden mee met een wedstrijd.

Stijvere aandrijving

Als je aandrijving wat slap aanvoelt en je het idee hebt dat er nogal wat van je kracht verloren gaat in het laten wiebelen van je fiets, dan moet je daar iets aan doen. Zo dacht Antoine vorig jaar en ging aan de slag om het geheel wat stijver te maken, zodat de kracht die je zet weer wat beter bij je achterwiel aankomt.

Camerastandpunt bij liggers

Over Grobbe- en andere losbollen gaat het deze keer op de blogs van Mooi Geel en Tante Lies. Daarmee wordt verwezen naar ietwat los rondslingerende onderdelen die bij een bepaald camerastandpunt prominent in beeld komen. En als je er eenmaal op gewezen bent, kun je er ook niet meer omheen kijken...

Gele zeepkist

Martin Krieg, oprichter van de National Bicycle Greenway-organisatie, heeft een visioen van een fietsroute van de ene kust naar de andere dwars door Amerika, zoals de Monon Trail. Deze Martin rijdt in en om Indy (Indianapolis) rond in een gele fiets, die volgens de auteur van dit artikel lijkt op een zeepkist. Wij herkennen er een Rotovelo in, die over het algemeen een stuk steviger zijn dan de gemiddelde zeepkist.

Klassieker

Is dit (fb) nu een mooie oude driewieler, of is er sprake van een nieuwe fiets met een klassieke body? Hoe dan ook, het ziet er erg mooi uit!

Bergaf 360 graden

Wellicht in de toekomst een nieuwe olympische discipline? Josef maakte in ieder geval al beelden van waarschijnlijk één van de eerste trainingen van deze nieuwe sport: 'downhill met een velomobiel'. Het is sowieso een leuke film om te bekijken, want geef toe: hoe vaak kun je rustig rondkijken met snelheden van boven de 90 km/u?

Kettingloos

Of je nu meer verlies hebt t.o.v. de kettingaandrijving of niet, zo'n cardanas is natuurlijk wél een stuk onderhoudsvriendelijker!

Verleidelijk

In het kader van het programma Beter Benutten is geprobeerd met cadeautjes en opbeurende tekstjes fietsers vaker te laten fietsen als het regent. Maar dat werkt niet. Volgens ons ligt dat aan de verkeerde cadeautjes: geef een man/vrouw zo'n verleidelijke velomobiel en je zult zien dat hij/zij ook in de regen fietst!

Bijtelling

Wist je dat je voor een fiets van de zaak, 100% bijtelling betaalt? Dat valt inderdaad niet uit te leggen...!!!

Strip

Nadat we vorig jaar een velomobiel tegenkwamen in de Donald Duck, is er nu eentje gespot in de in België populaire strip Jommeke.

Tot slot

Het vriest, dus krabben maar (fb)!!!

Reacties

xanderniezing op za 03 mrt 2018 om 14:41

Bijtelling:
Het lijkt mij heel vreemd dat er voor fietsers een bijtelling is van 100%. Misschien is dit het geval bij werknemers die in vast dienstverband zijn en/of fietsers met een E-bike die gebruik maken van de Milieu Investerings Aftrek, de MIA.

Fietsende zelfstandige ondernemers hebben veel belastingvoordelen. Ik noem er wat:

-BTW is aftrekbaar
-Afschrijfbaar voor de Inkomstenbelasting.
-Vaak op te voeren voor de Kleinschaligheids Investerings Aftrek, de KIA
-Geen privèbijtelling, zeker niet als er nòg een fiets staat voor privèdoeleinden
-Geen motorrijtuigenbelasting
-Geen luxe-belasting zoals BPM dus kies maar een mooi metallic kleurtje, stoelverwarming en magnesium velgen.

m66roepers op za 03 mrt 2018 om 15:12

Die klassieker is de Story. Daar heb ik ooit nog eens een wikipedia-artikel over geschreven naar aanleiding van de vondst van een filmpje op Commons

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.