Aantal clubs op ligfiets.net breidt uit

Gepubliceerd op

Vandaag is ook de Nijmeegse club Nijl toegevoegd het overzicht op ligfiets.net.
Waarom met een club rijden en waar zitten ze? Lees het verhaal op het blog van mooigeel

Reacties

Freddy op zo 25 feb 2018 om 19:04

Heel goed dat de clubs te vinden zijn op deze site. Daarnaast denk ik dat ook de agenda zeer waardevol is.

Heb wel een kritische vraag. Wat kan een club verder nog aan ondersteuning verwachten van de NVHPV?

jack op ma 26 feb 2018 om 11:32

Hoi Freddy, welke ondersteuning ze nodig denken te hebben. De nvhpv heeft voor haar leden geregeld dat zij ook lid kunnen zijn van de tourligfietsvereniging. Daarmee ben je als deelnemer of organisator ook verzekerd tegen allerlei vormen van schade en aansprakelijkheid. De vereniging steunt zelf al een aantal initiatieven zoals treffens waarbij ligfietsclubs uiteraard aan kunnen haken. Andere plannen vanuit de clubs worden ondersteund wanneer daarom wordt gevraagd. De vereniging NVHPV is een grote club die ondersteuning doet van initiatieven die vanuit de leden komen. Het is geen organisatie met betaalde krachten die allerlei initiatieven vanuit een betaalde functie ontwikkelen. Er zijn echter wel veel mogelijkheden om de clubs te steunen.
Een van die initiatieven wordt zoals nu op zich wel redelijk duidelijk is te zien gedaan door promotie. Je hoeft als club geen leven in de zijlijn te hebben op een facebook account. Nee, je komt op het razendpopulaire ligfiets.net in de agenda op de voorpagina net even rechts van het nieuws.

Voor de toekomst wordt er op dit moment gedacht aan een nieuwe vorm van ligfiets.net. Inmiddels zijn er proeven geweest in Drupal en die zien er fantastisch goed uit!! Dat zou het dan mogelijk maken om eventueel ook voor clubs een veel breder klankbord te maken. Dat er niet alleen een vermelding is van clubs en dat ze in de agenda kunnen publiceren maar dat zij bijvoorbeeld ook op hun eigen clubgedeelte nieuws kunnen publiceren. Vanaf daar kan het naar eigen websites, blogs of facebook worden gezet.
De nieuwe vorm van ligfiets.net is echter nog niet zover. We zullen om eerlijk te zijn al heel blij zijn als de huidige functionaliteit en inhoud over zou kunnen gaan naar een nieuw platform.

Excuses voor dit lange antwoord, ik hoop dat het duidelijk is.

Freddy op di 27 feb 2018 om 00:24

Hartelijk dank voor je toelichting Jack.

Vooral de tourligfietsclub klinkt interessant. Waar vind ik daar meer informatie over? Kwam alleen met google op deze pagina: http://www.ligfiets.net/ntfu.html

Hoop dat de clubs beter zichtbaar worden in het nieuwe ontwerp. Bijvoorbeeld direct te benaderen vanuit het hoofdmenu. Misschien zelfs met een geografische kaart waarop je kunt doorklikken. Ok, genoeg wensen ;)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.