Mail over contributie / lidmaatschapsgeld in de spambox

Gepubliceerd op

Via twitter kregen we de melding binnen dat bij een aantal mensen de mail die we gestuurd hebben voor inning contributie in de spambox terecht is gekomen.

Onze penningmeester heeft weer hard gewerkt om alle contributiebrieven voor 2018 te versturen. Gelukkig kunnen deze steeds vaker per e-mail verstuurd worden. Bij sommige providers wordt de mail echter als SPAM aangemerkt. Dus kijk even in de spam box of op/rond 22 februari 23.00 een bericht met als afzender "penningmeester@ligfiets.net" is gekomen. De mail bevat informatie over de contributie.

Wie nog geen mailadres heeft doorgegeven, of van mailadres verandert is, kan dit doorgeven aan leden@ligfiets.net Dit adres kan ook gebruikt worden voor het doorgeven van andere wijzigingen, of het aangeven dat voortaan per automatische incasso contributie geind kan worden.
Let op: Als je nu aangeeft dat je per automatische incasso wilt betalen, dan gaat die voor contributie-jaar 2019 in. Dit jaar graag nog betalen per overschrijving.

Reacties

wilfredktlr op za 24 feb 2018 om 20:13

Bij deze nogmaals de tip voor het beter kunnen verzenden van dit soort mailings. Stel een SPF-record (en eventueel DKIM-record) in voor het domein ligfiets.net en je hebt minder last dat valide e-mail in de spambox terecht komt én dat echte spam juist wél in de spambox terecht komt.

Het instellen van een SPF-record is vrij simpel. Je moet alle mailservers die e-mail namens @ligfiets.net verzenden in dit record zetten. Ik zie dat er voor de mail over de contributie gebruik gemaakt is van Mendix. Zij hebben ook een pagina over hoe je hun SPF-records toevoegd. Ik heb het vaker gedaan, dus als jullie mij een overzicht van mailservers (lees: het liefste hun MX-naam) doorgeven, dan kan ik wel zo'n SPF-record maken of je kan via SPF Wizard zo'n record kunnen genereren. Zie onderstaand voorbeeld. Die staat de webserver, de reguliere (ontvangende) mailservers en de mailservers van Mendix toe. Alle overige servers krijgen een softfail.
ligfiets.net. IN TXT "v=spf1 mx a include:_spf.mendix.com ~all"

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.