Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Velomobile: schnelle Fahräder mit Wetterschutz, bespiegelend, would-be velomobiel, cursus 3D-tekenen en printen, Mooi Twente, fietsen rond 1940, velomobiel in de ruimte, niet Nederland, Duitse hogesnelheidstreinen, e-bike-snelheid variabel, jaar van de hond

Velomobile: schnelle Fahräder mit Wetterschutz

Dietrich Lohmeyer heeft een boek, Velomobile: schnelle Fahräder mit Wetterschutz (fb), geschreven over velomobielen.
Dietrich Lohmeyer, de oprichter van Lohmeyer Leichtfahrzeuge, het latere Akkurad GmbH, heeft zijn kennis van de velomobiel in een boek samengevat: Paperback, 144 pagina's bij LD-Verlag, kost € 28,90. Het boek, ISBN 13: 978-3-9806385-6-2, verschijnt deze maand.
Een gesprek door Chris Rückert met Leo Visscher en Dietrich Lohmeyer (2012).

Bespiegelend

Een spiegelgladde wieldeksel (fb) bij InterCityBike.

Would-be velomobiel

Een Amerikaans type fiets, een FBI 50K Beach Cruiser (fb), waar duidelijk met een schuin oog is gekeken naar de vormen van een velomobiel. De foto is gemaakt in 2009, en vermoedelijk op de boulevard tussen Bloemendaal aan zee en Zandvoort.
Zie ook de schetsen van Antoine.

Cursus 3D-tekenen en printen

Wie 3D-tekeningen wil omzetten naar driedimensionale voorwerpen met een 3D-ptinter, kan op cursus in het Innovatielab Dronten bij Johan Vrielink.
Altijd handig mocht je iets willen repareren en het origineel is niet meer verkrijgbaar, of dat je een beter idee hebt dan de originele ontwerper.

Nieuwe ligfietsclub

Van de week is er nieuwe ligfietsclub bij gekomen, namelijk Mooi Twente (fb). Natuurlijk staat de, nog niet complete, informatie ook op onze site.
Mooi Twente organiseert maandelijks op de tweede zaterdag van de maand een toertocht van gemiddeld rond de 50 km lang in Twente en omgeving. De eerste toertocht is op 10 maart a.s. en er wordt gestart vanuit Bornerbroek naast de Stephanuskerk. Er wordt in een rustig tempo gefietst zodat iedereen kan meefietsen.

Diverse fietsen rond 1940

Uit het archief van CT (Ceská Televize) iets over de geschiedenis van de niet-traditionele fietsen in de Tsjechische Republiek. En natuurlijk zitten er ook ligfietsen tussen. De film is met, vrijwel onleesbare, Duitse ondertitels: zonde.

Velomobiel in de ruimte

En iedereen maar denken dat alleen de Tesla, door SpaceX gelanceerd, door de ruimt zweeft. Natuurlijk wordt een klein landje weer over het hoofd gezien.
Intellifi heeft, op spierkracht (!), een oranje DF de ruimte in gestuurd. Zonde van die radio in die Tesla, want er is daar helemaal niets te horen (hoort u dat, Elon Musk. Teveel Star Wars/Trek gezien?). In het ruimtepak daarentegen, want daar is wel lucht...

Niet Nederland

Buitenland lijkt altijd interessanter dan ons eigen landje. Dus verdwaal niet op de deze pagina's op Vélorizontal ('Nederlands'): een rood-witte Quest Cantalou in de omgeving van Aurillac.

Duitse hogesnelheidstreinen en fietsen

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft ruimte voor acht fietsen in al hun nieuwe, lange afstand hogesnelheidstreinen!
Tegen het einde van 2018 zullen er 9 dergelijke treinen beschikbaar zijn. Het doel is om tegen 2023 het aantal op te trekken tot 123.

e-Bike-snelheid zou variabel moeten zijn

De snelheid zou meer evenredig moeten lijken op een normale fiets. Trap je niet hard dan kom je niet ver van de 25 km/uur, trap je hard mee dan moet de snelheid ook echt omhoog kunnen.
Dus geen echte scheiding meer tussen de e-bike en de speed-pedelec.

Jaar van de hond

Reacties

RGerritsen op vr 16 feb 2018 om 14:55

Beste lezer,

Ik moet een bekentenis afleggen. Het verhaal over de DF in de ruimte is niet de hele waarheid, maar de Halbe waarheid. Ik heb het slechts van horen zeggen, maar om mijn bron te beschermen heb ik het verhaal naar me toegetrokken. Daar heb ik ongelooflijk spijt van. Ik heb de koning mijn ontslag aangeboden, maar die weigerde. U zit nog even met me opgescheept!

Groet,
Reinier

TeJayLigFts op vr 16 feb 2018 om 16:42

Wat is dat toch met die mensen die de Halbe waarheid vertellen? Vinden zichzelf interessant?
Het bovenstaande, vrijdagbericht, is zoveel mogelijk (!) naar waarheid opgesteld. ;)

Martinius op vr 16 feb 2018 om 17:16

Met SpaceX DF Velomobiel in de ruimte :-(.

PR stunt en reclame voor Elon Musk Tesla en USA NASA. Wat is eigenlijk het doel is geweest voor Tesla om dit door te voeren ? Het geld voor de SpaceX lancering had Tesla beter kunnen gebruikt voor doelen om onze aarde te beschermen :-).

RGerritsen op vr 16 feb 2018 om 17:53

Deze eerste SpaceX vlucht was een testvlucht. Normaal gaat er een blok beton mee omhoog, niemand wil zijn dure satelliet als proefkonijn beschikbaar stellen. Ruimtevaart an sich is nuttig, denk aan weersatellieten, aarde-observatie, astronomische waarnemingen, communicatie etc. En dat hebben we ook nodig om onze aarde te beschermen.
SpaceX heeft aangetoond een stuk voordeliger dan voorheen te kunnen lanceren. Om een Tesla mee te sturen ipv beton, is een geweldige pr-stunt. Tesla als bedrijf draait rampzalig, een opsteker kunnen ze wel gebruiken.

Martinius op zo 18 feb 2018 om 15:48

Reinier bedankt voor het antwoord.

1.Ruimtevaart an sich is nuttig, denk aan weersatellieten, aarde-observatie, astronomische waarnemingen, communicatie etc. En dat hebben we ook nodig om onze aarde te beschermen.

Een vraag is , waarom denk je dat de wetenschappers en de mensen op de aarde dit nodig hebben ?

Aandeel van de Tesla vlucht m/ Elon Musk https://www.cnbc.com/2018/02/12/elon-musk-spacex-falcon-heavy-costs-150-million-at-most.html


In heaven :
Ik denk dat een DF velomobile rijdende in het prachtige Nederland langs de dijken en kanalen met David Bowie prachtige sound op de achtergrond met "Life on Mars" of "Space Oddity" . Deze ervaring stuurt iedereen naar de nieuwe planets denk je niet !

Martinius.

JoostC op do 22 feb 2018 om 09:26

SpaceX en NASA zoekt nu ook velonauten!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.