Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Webshop, Poeste, 4-wieler, Kleuren, Crankstel, Tegenliggers, Winter, Omhoog, UCI, Paranoïa, Kever, Beurs, Stuift

Nieuwe webshop Drymer/Sinnerbikes

Ze hadden ons er voor het vorige vrijdagbericht al op geattendeerd, maar helaas had onze mailserver kuren en kregen we het bericht pas deze week in onze postbus. Dus even wat 'oud nieuws', voor degenen die het tot nu toe hadden gemist:

Drymer/SinnerBikes heeft een nieuwe webshop!

Ze zullen zich in deze focussen op een sneller en gemakkelijker bestelproces van hun eigen onderdelen, en tevens het assortiment gaan aanvullen met algemene onderdelen.
De site is sinds vorige week online met het eerste aanbod maar ze zullen blijven aanvullen met artikelen!
Men heeft er bewust voor gekozen om eerst een Engelstalige site aan te bieden, om klanten van buiten de Benelux en Europa sneller en gemakkelijker van dienst te kunnen te zijn.

Ben achter de poeste *

'Ik heb al spiet'. In deze aflevering van Expeditie Grunnen komt zo rond 12:45 Wilbert met zijn fiets in beeld. En zo blijkt in deze reportage maar weer, dat je niet zo 1-2-3 op een ligfiets kunt wegfietsen. Zeker niet als het een roeifiets betreft!
* Ben buiten/achter adem.

SPEZI

Voor en na wordt al een tipje van de SPEZI-sluier opgelicht en worden namen van nieuwkomers of van te introduceren nieuwigheden bekend gemaakt. Zo wordt ook in het bijschrift van dit promo-filmpje van BamBuk, met daarin een prototype van hun in ontwikkeling zijnde quad, verwezen naar de beurs in Germersheim.

Kleurenconfigurator

Wie onder de velomobilisten kent 'm intussen nog niet? Het is de Velombiel Kleurenconfigurator waar we het over hebben. Omdat Paul vond dat de Quattrovelo hierin wel een update had verdiend, is hij met wat schaduw aan de slag gegaan.
Al oogt de Quattrovelo nu een stuk ruimtelijker, echt 3D is het nog niet. Maar naar het schijnt, zit dat voor de toekomst ook nog in het vat...

GTRO

Bijna 3 jaar geleden hadden we het al eens over het Efneo crankstel met naafversnelling, dat toen nog in de kinderschoenen stond. De GTRO Gearbox, zoals 'ie voluit heet, is intussen een volwassen concurrent voor o.a. Schlumpf en Pinion. Dat blijkt tenminste uit de test die afgelopen zomer op Bentrider Online verschenen is.

Tegenliggers

Het carnavalsseizoen is dit jaar maar kort (tot aswoensdag, 14 februari), maar zo te zien kun je hier (fb) het hele jaar door terecht voor een goeie polonaise! We gaan er trouwens van uit dat het hier een vrij smal fietspad betreft.

Sneeuw

In oostelijk Europa zijn ze nogal wat gewend voor wat betreft sneeuw. Waar we vorige week nog zomerse beelden uit de Oekraïne deelden, heeft deze week de winter toegeslagen. Nou ja, deze week...
Afgelopen december zette Sergei Sementchuk een filmpje van een trike en één van een velomobiel op YouTube, waarin duidelijk wordt dat men zich met het toen liggende laagje sneeuw uiterst goed amuseert.
Of er intussen meer sneeuw ligt en of het überhaupt nog mogelijk is om ter plekke te fietsen, is ons op dit moment niet bekend.

Zwevend

Waar laat je je velomobiel, als je tot de ontdekking komt dat die net niet in de schuur of garage past, en je wilt hem ook niet buiten laten staan. Dan liever de lucht in (fb).

Allemaal op de ligfiets?

Voor de liefhebbers van de gein, of ongein, van het voormalige Top Gear (nu Gran Tour), heeft Global Cycling New York video's staan op YouTube.
In deze aflevering ziet de fietser op zijn racefiets de bocht te laat: voilà een special bril voor de bukker. Verderop laten ze een special fiets, een Cervelo P5X, zien die niet door de UCI-regelementen toegestaan wordt. En daar wordt tussen neus en lippen gezegd "There must be regulations, but they should be progressive and if they were not so stringent, we could all end up RIDING ON RECUMBENTS".
Gevonden via Biciclette reclinate PER TUTTI (ligfietsen voor een ieder).

Paranoïde fietser

Je weet dat alles met een nummerplaat gevolgd kan worden. Als fietser kan je nog min of meer anoniem over de straat (als je je mobieltje uit hebt staan). Echter, steeds meer fietsen worden uitgerust met een chip. In Amsterdam, en waarschijnlijk niet alleen daar, willen ze gebruik maken van deze technologie om fietsers te registreren.

Kever

Op deze foto lijkt deze WAW op een (VW) Kever (fb), of, zoals in de commentaren terecht te lezen valt, een Porsche 356. Maar die laatste wordt ook wel eens een platgeslagen Kever genoemd, dus... toch een Kever!

Fietser.be op Velofollies 2018

Fietser.be meldt in hun blog dat ze dit jaar met de eWAW (weer) op de Belgische fietsbeurs Velofollies staan. De beurs is dit weekend, van 19-21 januari, in Kortrijk.

Hoekige velomobiel

Hier stuift een op hol geslagen velomobiel langs.

Reacties

WimH op vr 19 jan 2018 om 15:00

Mooie reclame voor de Roeifiets door Wilbert in Groningen.

Moraal van dit verhaal: Op een Roeifiets is het altijd genieten en nooit saai.

Nick18 op vr 19 jan 2018 om 19:46

Mooi stukje over de roeifiets! Toen mijn vrouw, zonder ligfietservaring, de roets ook eens wilde proberen heb ik ook flink gelachen.

MichielAdriaan op vr 19 jan 2018 om 21:01

Met het rijden op een roeifiets heb ik geen problemen. Maar het afspelen van de video van hier boven...Misschien nog eens proberen met de glasvezel-aansluiting binnenkort.

Ramsus op vr 19 jan 2018 om 21:53

Fietsers registreren,de gemeenten zeggen wel dat ze de data niet controleren maar uiteindelijk zullen ze het gebruiken in wat voor zin dan ook.


Het privacy-ritje van een (lig)fietser moet worden gewaarborgd.

BertRook op za 20 jan 2018 om 12:12

of die GTRO een bedreiging is voor de Pinion betwijfel ik, die Pinion heeft 12 of zelfs 18 versnellingen en is bedoeld voor gebruik zonder (derailleur)versnellingen achter.
Het lijkt me in combinatie met een achter-deraileurversnelling wel een prima alternatief voor de SRAM DualDrive die niet meer wordt gemaakt. Wel een dure oplossing maar zonder aanpassingen in het frame in te bouwen, ook bij een ligfiets lijkt me. Overigens lijkt een ligfiets met Pinion nog wel een heel bruikbare oplossing maar volgens mij is dat nog niet echt veel toegepast (wel mogelijk overigens, zie www.velomo.eu). Voorlopig ben ik al bijna 70.000 km. tevreden met mijn Flevobike Greenmachine met Rohloff en om die reden heeft mijn nieuwe Santos ook weer een Rohloff (met riem).

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.