We zoeken jou! Oproep drupal ontwikkelaars

Gepubliceerd op

Beste ligfiets.net lezer
Zoals jullie zien wordt er al jaren actief gewerkt aan de inhoud en het nieuws van de site. Dit gebeurt vol enthousiasme door een klein team dat zich steeds meer realiseert dat de huidige site eigenlijk nodig moet worden vernieuwd. Er is een start gemaakt door een bijeenkomst van een aantal mensen met technische achtergrond en vooralsnog lijkt de conclusie dat Drupal de beste mogelijkheden biedt om de bestaande functionaliteit over te nemen van de huidige site. We zijn nu op zoek naar ontwikkelaars die als vrijwillige bijdrage aan onze site ons met het opzetten van een nieuwe omgeving willen helpen en de bestaande data kunnen overzetten. Dat overzetten gebeurt uiteraard met hulp van de mensen die nu al met de techniek bezig zijn.

Hoe ziet de opzet er voor ons het meest ideale uit? Het liefst zouden we met een aantal ontwikkelaars willen starten die samen de opzet gaan bedenken. Hierdoor wordt niemand overbelast en zou er door de samenwerking ook een onderlinge onafhankelijkheid komen. Uiteraard is de structuur uitgebreider en kunnen we hier een lang verhaal neerzetten over de werking van het projectteam dat we voor ogen hebben. Dat voegt echter hier nog niet zoveel toe.

We hopen dat jij wel iets kunt toevoegen bij het vreselijk leuke en belangrijke initatief dat ligfiets.net voor de vereniging en de ligfietsers is. Kun jij ons helpen met sites die op drupal worden gebouwd dan zijn we op zoek naar jou!

Reageer naar de redactie voor vragen of om jezelf aan te melden. Met vereende krachten gaat het opbouwen van een mooie nieuwe site vast lukken.

Reacties

Martinius op di 09 jan 2018 om 16:58

Redaktie

Ik zal een familie lid vragen in Nederland ? Hij werkt met data program ontwikkeling maar ik weet niet of hij er tijd heeft ?

Informatie : Dit is Drupal in Nederland https://www.drupal.nl/over-stichting-drupal-nederland

Martinius.

Drentse-Strada op di 09 jan 2018 om 19:50

Tja, misschien is Drupal niet het beste als je voor Internet Explorer wil ontwikkelen. Maar goed dat zal wel het beeld zijn dat ik bij de kop/plaatje van het stukje krijg. Maar is er dan nu eindelijk gekozen om het huidige code stack te verlaten en Drupal te gaan gebruiken dit had een team aantal jaren terug ook voorgesteld.

Martinius op wo 10 jan 2018 om 10:53

Redaktie

Andere mogelijkheden/voorstel zijn ?

Het ligfiets.net team kan ook DUPAL8 leren : https://www.zelfstudie.be/cursus-drupal8.php

Team in ligfiets.net kan contact met de DUPAL.nl stichting nemen om te discuteren of DUPAL8 de goede keus is ?

Martinius.

Christ op do 11 jan 2018 om 16:40

Ik heb geen kennis van DUPAL, maar kan wel meehelpen met maken van content e.d.
Zelf werk ik met een jimdo site, hetgeen me prima bevalt. Maar weet uiteraard niet of die dezelfde mogelijkheden heeft als ligfiets.net. Kosten voor Jimdo-Pro (incl domeinnaam per jaar zijn iets van 180,00 Euro, hetgeen nog te overzien is). Ik heb de tussenversie van 60,00/jaar.

lighans op vr 12 jan 2018 om 09:50

Chris,

Het is fijn als je ons team wilt aanvullen. Er zijn vast wel ligfiets.net auteurs die je kunnen aanmelden bij de mailinglijst.

Ik zie je daar!

jack op vr 12 jan 2018 om 19:48

@Martinius, dank voor het meedenken maar de bestaande mensen van techniek hebben niet de energie en de capaciteit om met een compleet nieuw systeem aan de slag te gaan. Het idee is om met een nieuw team een nieuwe site op te zetten waarbij er mogelijk langere tijd weer nieuw elan is om het helemaal op een moderne leest op te zetten.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.