Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Cadeauverpakking, Phoenix, Slot, Journaille, Koning auto, City-Pod, Afsluitrace, 3D-scan, Regeerakkoord, Seniorproof

Cadeauverpakking

Het is misschien een beetje vroeg voor het cadeauseizoen, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen, zeker met zo’n cadeau. Zou de ontvanger de inhoud (fb) herkennen?

Phoenix

RANS Bikes introduceerde afgelopen weekend hun nieuw model "Phoenix" op Facebook: een ligfiets met een lange wielbasis. Op hun website is over de nieuwe fiets helaas nog niets te vinden. Voor wie eens een kijkje in de keuken van het bedrijf wil nemen, is het in maart verschenen fotoboek van Paul W. Krieg het bekijken zeker waard.

Slotje

Er komt geen sleutel aan te pas bij dit slot van bisecu. Zodra je wegloopt van je fiets en het slot je smartphone niet meer ‘ziet’, gaat hij op slot. Bij benaderen van je fiets gaat hij van slot af.
Er zitten nog meer aardige snufjes op, zie de video bij bisecu.

Fietsers draaien door

Waar de Duitse tabloid 'Bild' niet echt bekend staat om een hoogwaardige journalistiek, is de voor adepten van koekblikken op wielen bestemde variant 'Autobild' nog een stuk erger. Geen wonder dus dat de ADFC Berlin zich laat verleiden tot een kritisch stukje (fb) over het hoofdartikel van de jongste uitgave van dit 'tijdschrift'...

Alternatief voor koning auto

Gelukkig bestaan er ook autobladen die niet alleen dat schrijven wat de auto-industrie hen influistert. Het magazine Autowereld is zich bewust ervan bewust dat de auto in zijn huidige vorm de beste tijd heeft gehad, en gaat in een nieuwe rubriek op zoek naar alternatieven voor 'Koning Auto'. In deze aflevering komt een eWAW (fb) aan bod.

Deze of toch de auto?

Volgens de redactie is dit toch echt een Rotovelo, en geen City-Pod! Maar afgezien daarvan is het toch ook mooi om te zien dat men ook aan de andere kant van het Kanaal op zoek is naar alternatieven voor de auto (fb).

Afsluitrace 2017

De afsluitrace is een evenement voor het goede doel, waar ook ligfietsen en velomobielen welkom zijn. Zo zijn in dit filmpje van vorig jaar de rode Limit van Mick en de groene DF van Ymte te zien.
Mocht je nog willen deelnemen aan de Afsluitrace, dan heb je nog zo'n 2 weken om wat (extra) sponsorgeld bijeen te brengen. Met het ingezamelde geld wordt het dorpje Diffa in Kameroen op de waterleiding aangesloten en zo van schoon drinkwater voorzien.

Quattrovelo scan

De Quattrovelo is natuurlijk niet echt meer nieuw te noemen, maar het is toch nog niet zo heel lange geleden dat het nog niet veel meer was dan een schaalmodel. Hier een filmpje van het digitaliseren van dit schaalmodel.

Regeerakkoord

Rembrandt Bakker zocht het voor ons uit:
het woord 'fiets' komt 7 keer in het regeerakkoord voor. Ter vergelijking, in het regeerakkoord van Rutte II kwam het woord fiets nul keer voor. De nieuwe regering wil meer fietsinfrastructuur (100 miljoen euro) en minder fietsverkeersslachtoffers.
"Omdat fietsen een goed alternatief voor het OV en de auto kan zijn, trekt het kabinet eenmalig een bedrag van 100 miljoen euro uit voor cofinanciering van gemeentelijke en provinciale investeringen in fietsinfrastructuur en fietsenstallingen bij OV-knooppunten."
"Het aantal verkeersdoden en –gewonden neemt de laatste jaren toe, onder meer onder kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers. Het aantal slachtoffers moet omlaag. Samen met (branche)organisaties, provincies, gemeenten en handhavende instanties zetten we ons in voor de realisatie van het manifest ‘Verkeersveiligheid: een nationale prioriteit’."

Fietspad seniorenproof

Door geldgebrek wordt er van de ontwerpsuggesties van CROW, om de fietsinfrastructuur 'seniorproof' te maken, nog maar al te vaak afgeweken. Of daar met de door het nieuwe kabinet beloofde eenmalige(!) 100 miljoen veel verandering in komt, valt te betwijfelen...

Reacties

WimH op vr 13 okt 2017 om 13:43

Die nieuwe Rans' lijkt toch wel een beetje op de Rans' Stratus XP die ik heb gehad.

http://www.bentrideronline.com/?p=10696

MichielAdriaan op vr 13 okt 2017 om 16:22

Hmmm, ieder z'n ding maar de Afsluitrace met zo'n Rans lijkt me toch minder geslaagd :-)
Leuk dat je een directe link naar vimeo hebt kunnen vinden Theo!

Jo2p op vr 13 okt 2017 om 16:32

Die eenmalige 100 miljoen is zo op. Ik schat in dat 60 tot 80% van de Nederlandse fietspaden niet eens voldoen aan de wettelijke vereisten. Het verbaasd me elke keer weer dat een fiets op meer dan twee wielen met een maximale breedte vaak niet past op een fietspad omdat het fietspad te smal is. Ook fietspaden met twee richting verkeer zijn veel te smal. In mijn VM heb ik vaak al moeite om binnen de lijntjes van een fietspad te blijven en moet ik zeer alert zijn rechts niet in de goot te rijden omdat het fietspad eigenlijk te smal is.

TeJayLigFts op vr 13 okt 2017 om 21:55

Wim, op Facebook is dit ook al beantwoord.
Tony Dopita: Stratus XP'ish with some geometry changes?RANS Bikes: Correct!

khoek op za 14 okt 2017 om 09:43

Een leuk idee zo’n cadeau

Flevo-Whike op ma 16 okt 2017 om 21:10

Je accu van je mobiel zou maar leeg raken tijdens een mooie tocht, @bisecu vlieg je direct over de kop. #noodrem

En diefstal: Busje open, fiets er in, en weg fiets met slot op vooras. Wat nou alarm? hoor je toch niet meer als het busje al weg is. Aluminium er om heen, en geen zender ontvangt nog wat. Heatgun en de speaker stopt ook wel.

HvdK op za 21 okt 2017 om 05:05

Biseco?

Video met veel gefiets en ander nietapparaat-gerelateerd materiaal, maar dat heb je vaak met dat soort promo-fimpjes.


Weer een oplossing voor een non-probleem, weer de smartfoon die ons een handeling wil besparen, weer het stommer maken van de mens. Wat is er toch op tegen om zelf het licht aan te doen, zelf de verwarming aan te zetten of je fiets op slot te zetten. Hebben we het in het laatste geval nog niet eens over de steelmethode al gememoreerd door Flevo-Whike.


Maar goed voor mensen die nog afhankelijker willen worden van digitale technologie, ga vooral uw gang.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.