Nederlands record voor Aniek Rooderkerken

Gepubliceerd op

Na veel tegenslag met de wind had Aniek Rooderkerken eindelijk een run met minder dan de toegestane wind. Alleen had ze meer dan 15 meter nodig om te starten. Dus opnieuw geen record. Alles hangt af van de avond. En op de laatste avond in de laatste heat lukte het.

Volledig gesloopt kruipt Rooderkerken uit de VeloX 7. Alles heeft ze gegeven, het is haar laatste kans. In een alles of niets poging gaat ze hard. Heel hard. De start is goed. Maar de wind blijft nog lang de onzekere factor. Pas bij het diner ’s avonds valt het verlossende woord. Ze heeft net niet het wereldrecord maar met 121,52 kilometer per uur heeft is ze nu wel de snelste Nederlandse vrouw. Daarmee onttroont ze Ellen van Vugt die het record jarenlang op haar naam had staan.

Dat ze slechts 0,3 kilometer per uur te kort is gekomen om het wereldrecord te breken is zuur. Bij de start is Rooderkerken gevallen, waardoor de kap beschadigd is. Dat zijn net de kleine dingen die het verschil maken. Het team is erg blij met het resultaat en terecht. Rooderkerken wordt al gepolst of ze volgend jaar opnieuw wil rijden. Wie weet.

Reacties

Piku op zo 17 sep 2017 om 10:47

Super! Aniek en het hele team gefeliciteerd met deze geweldige presatie.
En nu hierop verder bouwen; de zelfde rijders en de fiets alleen maar optimaliseren.

NoStress op zo 17 sep 2017 om 15:01

200 mtr met een auto en dan crashen genereerd meer persaandacht dan de 200 mtr van Aniek.
Super gedaan! Ze lijkt een ware sportvrouw, fietsfanaat en snelheidsfreak. Zo slim zijn haar volgend haar weer binnen te halen. Ze kent de fiets nu pas een beetje.

dijklig op zo 17 sep 2017 om 18:25

Wat een prachtige prestatie! Van harte geluk gewenst ook door het bestuur van de NVHPV!!
Roel van Dijk

Quest380 op ma 18 sep 2017 om 18:07

Op NU.nl is een filmpje te zien. Kees van Hattem

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.