Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsen verboden, hulp nodig, nostalgie, 'Starship', rijk bezit, uitspraak (in België), we nemen mee, Liechtenstein velo, vierwieler

Fietsen verboden

'Dit pad is bestemd voor wandelaars. Fietsen mag hier in geen 100 jaar. Wilt u dat s.v.p. respecteren?'
Deze tekst staat op een bord bij de Vecht in de buurt van Maarsen.
Dus als de 100 jaar om zijn, mag je wel fietsen. Dat komt goed uit, Miep Schilt is 101 geworden. Bovendien logenstrafte ze zelf al dit gebod (ze kwam zelf op hoge leeftijd nog met de fiets hierlangs).
Het bord is waarschijnlijk een eerbetoon aan Miep, die zich ook nog eens sterk maakte voor wandelaars.

Hulp nodig

Gary Solomon van het Laidback Bike Report is op zoek naar enige vaste juryleden of medewerkers, om mee te helpen met de technische en mediaondersteuning tijdens en tussen de shows (video-podcast).
Je werkt dan samen met Bryan Ball, Larry Varney en Denny Voorhees.

Nostalgie

Jonathan heeft in zijn collectie een aantal foto's uit 1995 of 1996 (fb) waarbij de meeste uit Lelystad komen. Voor ons bekenden zijn o.a. Bram Moens, Ymte Sijbrandij, Allert Jacobs, Ton Valk, Theo van Andel.
En zoals de titel al aangeeft: er komen nog meer (foto's).

'Starship'

Brett bouwt een, nou ja, een bijzonder voertuig helemaal van aluminium (hier het binnenwerk). Op zich al een kunst apart.
Als blijkt dat het zicht niet formidabel is, en het een aardig gewicht geworden was, maakt hij nu een versie van kippengaas beplakt met tape.
Waarschuwing: alles op Facebook.

Rijk bezit

De meeste hebben één ligfiets, sommigen een velomobiel en een open ligger, maar Doug heeft maar liefst vier velomobielen (fb). En hij heeft redenen om dan die ene, dan die andere te nemen.

Uitspraak (in België)

De snelheidsduivel uit 2015 is vrijgesproken: 'Mijn ligfiets is niet 'gepimpt'. In oktober van dat jaar werd de fiets al door de politie getest (hij reed toen in een WAW).
Wel werd hij uiteindelijk alleen veroordeeld voor het rijden op de busbaan: 300 euro boete.

De velomobiel met trapondersteuning is in België noch een bromfiets, noch een motorfiets. Je moet kijken naar de hoogte van het zadel (zitje, red.).

We nemen mee?

In OpPad staat een artikel over Ingmar en wat hij meeneemt (fb) op vakantie met zijn Thijs 209 (roeifiets).

Liechtenstein velo

Roy Liechtenstein, een popartkunstenaar, heeft ook eens een velomobiel (fb) vereeuwigd.

Vierwieler

Wie denkt dat een vierwielige fiets nieuw is? In de jaren dertig van de vorige eeuw werd er een 'dubbele fiets' of 'tweelingfiets' geconstrueerd. Want met zo'n fiets kan je niet omvallen.
Hier zo'n dubbel exemplaar van de Meppeler fietsfabrieken: Germaan en Primarius.
Bron is: Oud Meppel juni 2017.

Reacties

xanderniezing op zo 16 jul 2017 om 12:49

Foto's: Op een van de foto's staat 'Dentist Dave' maar dit is de bekende Groningse rijwielhersteller Anton Luytink (OK, er zijn overeenkomsten....). Op die zelfde foto staat mogelijk ook een piepjonge Peter Haan.

TeJayLigFts op zo 16 jul 2017 om 15:46

Xander, kan je deze reactie ook bij Jonathan neerzetten (op Facebook)?

NoStress op ma 17 jul 2017 om 19:26

Xander. Ik weet niet waar je Peter ziet staan. Maar de man voor Allard is volgens mij John Poot. Zij reden samen de RAR tandem.

m66roepers op wo 19 jul 2017 om 07:56

Ik zit maar te kijken hoe de voorwielen van de dubbele fiets (onder het kopje vierwieler) gekoppeld zijn. Ik kan het niet ontdekken, maar het zal toch wel moeten voor het verkrijgen van enig rijgenot

PietV op wo 19 jul 2017 om 08:50

Onder het kroonstuk van de beide fietsen steekt een stuurarm recht naar voren. Door middel van een spoorstang tussen die stuurarmen zijn beide sturen met elkaar verboden.

m66roepers op wo 19 jul 2017 om 09:19

Dank Piet! Nu zie ik het ook.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.