Ligfiets niet toegestaan op hoofdweg

Gepubliceerd op

In een eerder bericht werd verslag gedaan van een procedure om met een velomobiel gebruik te mogen maken van de dreven in Lelystad. In het uitgebreide bericht een schrijven van het ANP over de helaas negatieve beslissing van de Raad van State.

DEN HAAG (ANP) - De gestroomlijnde ligfiets hoort niet thuis op de hoofdweg. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. Het rechtscollege is het eens met het verbod op het gebruik van ligfietsen op de autowegen in Lelystad.
Volgens de eigenaar van een zogenoemde velomobiel zijn de fietspaden in Lelystad onveilig en hinderlijk voor zijn snelle ligfiets, waarvoor nog geen afzonderlijke wettelijke regeling bestaat. De gemeente weigert de ligfiets echter uit te zonderen van het fietsverbod dat geldt voor de stadshoofdwegen. Lelystad vreest voor onveilige situaties op de autorijbaan. Ook de Raad van State staat achter het besluit van de gemeente.
Naar de mening van het rechtscollege zijn er geen bijzondere omstandigheden om van het fietsverbod af te wijken.

Een nuttige aanvulling op dit verhaal werd gegeven door Roel; http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/25206?expand=1


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.