David emigreert naar Zweden en zoekt tuintjes in Nederland

Gepubliceerd op

In het vrijdagbericht van 5 mei werd al gewag gemaakt van David die per Alleweder vertrokken is uit Frankrijk om naar Zweden te emigreren. De geboren Belg maakt er een interactieve reis van en zoekt naar ligfietsers bij wie hij in de tuin zijn tent mag opzetten en die op die manier deelgenoot willen worden van zijn verhaal.

Hij komt vandaag of morgen via de Rijn bij Lobith het land binnen, en zijn route loopt ruwweg als volgt:

Emmerich - Arnhem - Utrecht - Leiden - Haarlem - Den Helder -
(Lelystad) - Enkhuizen - Afsluitdijk - langs de kust - Dokkum -
Eemshaven - Emden - langs de kust - Denemarken

Afwijkingen van de route zijn eerder regel dan uitzondering, voor David geldt de 'wet der gezapigheid' (dat laatste woord zonder de negatieve bijklank die de Nederlanders daaraan hebben gehangen, red.).

Via zijn facebook pagina of per per email kun je in contact komen met David.

Reacties

davidgeets op ma 29 mei 2017 om 21:50

Hej. Bedankt om mijn reis openbaar te maken voor Nederlandse ligfietsers ;-). Ik ben vandaag via een achterpoortje (klein bruggetje met bosweg) de Nederlandse grens overgegaan met mijn blauwe Alleweder om daarna pardoes op prachtige fietspaden te stuiten. Wat een luxe na m'n Duitse safari, taai ding zo'n Alleweder!

Ik zal voor praktijk mijn route voorafgaand posten op mijn facebook, of stuur me een mailtje als je ergens op de gepresenteerde route ligt (ik sjalom wel een beetje, altijd tof om mede-ligfietsers te ontmoeten) Dus dat komt altijd goed.

Ik kijk er alvast naar uit door Nederland heen te rijden. Misschien tot later!

NoStress op za 03 jun 2017 om 07:53

Natuurkamping 'De Oude Dam', wat leuk! Daar hebben we verschillende keren gestaan! Een heerlijk soort romantische vrijstaat om te onthaasten en thuis te voelen. :-)
Dronten is natuurlijk het velomobielhart van NL. Als je daar niet ergens een achtertuinje bij een geestgenoot voor je tent kunt vinden. De officiële 'camping' daar is niet echt aan bevelen. Niet slecht hoor, maar weinig aantrekkelijk voor een avontuurlijke velomobielist.
We zitten niet op je route helaas (Veluwe) anders was je bij ons welkom geweest.

In het verleden hadden we een rode stippen kaart met gastadressen op deze website.
Plekken van leden die een bed of achtertuintje aanboden voor rondtrekkende ligfietsers. Ik kan mij nog een rondreis door heel NL herinneren van de toenmalige voorzitter vd Belgische ligfietsclub. Leuke tijden. Instappen en gaan met die banaan met bijna niks in op zak en in de bak :-)

davidgeets op za 03 jun 2017 om 22:29

Het is een uitzonderlijke plaats 'Den Ouden Dam', de eigenaar Peer is een inspirerend man. Een vrijstaat zou je het wel kunnen noemen… we waren meteen op dezelfde filosofische landbouwkundige golflengte ;-).

De reis door Nederland vlot. Het is toch wel écht een prachtig land, mooie landschappen, mooie momenten. Als alles goed gaat dan staat mijn tent bij Flevobike in Dronten ;-) (thanks Johan), dus dat komt wel goed.

Ik zou bijna trager beginnen rijden om niet zo snel het land uit te zijn… maar het noorden lonkt.

NoStress op zo 04 jun 2017 om 08:51

Wij rijden al een paar jaar steeds trager. Na de ronde van NL langs de landsgrens, hebben we min of meer besloten dat landschappelijk gezien NL heel veel mooie plekken van naburige landen binnen onze eigen landgrenzen ligt. Met alleen her verschil dat we alles op een dagreis kunnen bezoeken per velomobiel. Als het moet op een dag visa versa. Over een uitgebreid netwerk van fietspaden en bijbehorende keuze aan overnachtingen. Willen we ook lokaal iets meer zien of beleven dan gaat de tent mee voor een weekeindje. Dat doen we best wel vaak. Ook onze zomervakantie gaat op die manier. Paar dagen weg. Dagje thuis enz. Zo tekenen onze gps tracks diverse 'bloembladeren' rond onze woonpaats Putten tot in de verre uithoeken van NL.
Lijk wel een reclamefolder van een reisbureu haha!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.