Contributie 2017: let op de spambox

Gepubliceerd op

De contributiebrieven voor 2017 zijn weer verstuurd. Soms komt deze echter in de spam-mailbox terecht. Even controleren?

Onze penningmeester heeft weer hard gewerkt om alle contributiebrieven voor 2017 te versturen. Gelukkig kunnen deze steeds vaker per e-maili verstuurd worden. Bij sommige providers wordt de mail echter als SPAM aangemerkt. In ieder geval bij GMAIL. Dus kijk even in de spam box of op/rond 26 april een bericht met als afzender "penningmeester@ligfiets.net" is gekomen (geen onderwerp). Deze mail bevat een PDF van de contributiebrief. We zijn aan het kijken hoe we kunnen voorkomen dat deze mails als SPAM worden aangemerkt.

Wie nog geen mailadres heeft doorgegeven, of van mailadres verandert is, kan dit doorgeven aan leden@ligfiets.net Dit adres kan ook gebruikt worden voor het doorgeven van andere wijzigingen, of het aangeven dat voortaan per automatische incasso contributie geind kan worden.
Let op: Als je nu aangeeft dat je per automatische incasso wilt betalen, dan gaat die voor contributie-jaar 2018 in. Dit jaar graag nog betalen per overschrijving.

Reacties

wilfredktlr op wo 03 mei 2017 om 16:52

De reden waarom het als 'spam' aangemerkt (kan) worden is omdat het vanaf een niet-goedgekeurde mailserver verstuurd kan worden. Je zou dit op kunnen lossen door SPF-records (en bv. ook DKIM) in te stellen voor ligfiets.net. Hier moet je dan alle valide mailservers in opnemen. Tevens heeft het als bijkomend voordeel dat het lastiger is om namens @ligfiets.net e-mail (lees: spam) te versturen. Nadeel (kan zijn) is dat als je e-mail namens ligfiets.net wil verzenden vanaf een niet-goedgekeurd server dit geblokkeerd kan worden.

bastiaan op do 04 mei 2017 om 15:40

Hoi Wilfred, dat klinkt inderdaad als een goed idee om in te stellen, bedankt voor de tip. Helaas vergt het nogal wat organisatie omdat we ook een boel doorstuuradressen gebruiken en mensen mailen als bv $commissienaam@ligfiets.net, daar moeten we dan eerst vanaf voordat we dit goed kunnen regelen.

m66roepers op vr 05 mei 2017 om 08:55

Ik vind dat rekeningen beter per slakkenpost verstuurd kunnen worden. Ten eerste heeft e-mail dit spamfilterprobleem, dat wellicht opgelost kan worden door de manier die Wilfred hierboven aandraagt, maar die tegelijkertijd een technisch gecompliceerdere oplossing is. Dat is bezwaarlijk bij een vrijwilligersclub.
Ten tweede is het aantal berichten dat mensen via per e-mail ontvangen ook erg hoog en dat geeft niet alleen technische maar ook persoonlijk ontvangersproblemen. Slakkenpost is tenminste tastbaar en dat is wat betreft geldzaken en voortzetting van het lidmaatschap ook een voordeel.

Overigens gebruik ik ook Gmail en bij mij belandde het niet in de spambox.

tegenligger op vr 05 mei 2017 om 13:38

Ik had me via deze site als lid opgegeven een maand geleden ongeveer. Die is wellicht in jullie spamfilter blijven hangen?

pietandringa op vr 05 mei 2017 om 16:31

Slakkenpost kost veel meer tijd en geld. Ik ruil mijn Quest ook niet in voor een hoge bi als er eens iets kapot of niet naar wens gaat. De technologische oplossingen zijn er wel, dus niet het kind met het badwater weggooien.

MaartenH op za 06 mei 2017 om 07:57

Marcel, je aanmelding is goed aangekomen en verwerkt. Het is trouwens niet het spamfilter van de NVHPV waar het om gaat, maar het spamfilter van jouw provider wat mogelijk in de weg kan zitten. @Wilfred en Bastiaan, even voor mijn begrip, zijn er providers die als spam aangemerkte mail helemaal niet doorsturen naar hun klant, of komt die mail altijd bij de klant in de spambox terecht?
Is het verder nog een idee dat Wilfred en Bastiaan samen er wat dieper induiken? Het zou toch wel erg prettig zijn als dit probleem onder controle gebracht kan worden.
Voor de goede orde, de bevestigingsmail voor aanmelding als nieuw lid loopt via de server van ligfiets.net, de contributie loopt via een andere server namelijk die van de provider van de ledenadministratie.

m66roepers op ma 08 mei 2017 om 15:34

Het is een probleem dat een rekening per e-mail in de spam terecht komt. Vervolgens zijn er wel oplossingen, maar die zijn gecompliceerder. Dat betekent dat aan de vrijwilliger die dit als taak heeft hoge eisen moet worden gesteld op het punt van digitale vaardigheden of dat het innen van contributie uitbesteed moet worden. Verder, mensen ontvangen heel veel berichten via internet. Iedereen zendt, maar de ontvanger is af en toe de draad kwijt. Dat betekent dat rekening een deel uitmaakt van de stortvloed aan internetberichten en daar zijn geen oplossingen voor. Een hoge bi berijden is ingewikkelder dan een velomobiel, maar het leven zonder internet is eenvoudiger dan met. Het dubbelzinniger karakter van vooruitgang is in de 21ste veel en veel duidelijker dan midden 19e eeuw. Vandaar: slakkenpost verdient overweging. Desnoods de eerste mailing per e-mail, de herinnering per slakkenpost.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.