Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Horizontaal fietsen, musicerend fietsen, autoluw fietsen, bier en fietsen, levensloop fietsen, fietsen in Drenthe en tot slot het echte fietsen.


Liggend fietsen is efficiënter

Het is iets wat wij allang weten maar nu uit onverdachte bron (fb) nog eens bevestigd en gedemonstreerd wordt. Maar beste racefietser, de ligfietsvariant is echt comfortabeler hoor! Volgens het zelfde horizontale principe is de 'beerbench-bike' gemaakt. Nog minder comfort.

Sixpacks

Nu we het toch over bier hebben. Hoeveel sixpacks passen er eigenlijk in de QV? Tel maar mee: eins, zwei, drei…

Muziek op de fiets

Nee, we hebben het niet over fietsers met oordopjes. We hebben het over een heel orkest (fb)! Zou dat op ligfietsen niet stukken gemakkelijker gaan? Wie het hele item wil zien kan terecht op de website van RTV Noord, maar moet wel even doorspoelen naar 14:40.

Gent centrum autoluw

A la Groningen is in Gent sinds maandag het centrum autoluw. Net als in Groningen,1977 (!), stuiten deze maatregelen op hevige weerstand. Overigens ging Leuven Gent al voor.

50 mensen gaan naar…

Werk of school. Dat kan natuurlijk per auto, of…

Cycles of Life?

Een echte velomobielrijder heeft voor alle levensfasen een andere velomobiel. Althans dat meent Paul ('Mooi Geel') met zijn variatie op 'Cycles Of Life'.

Dafne Schippersbrug

De nieuwe Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal kostte 25 miljoen euro. Maar dan heb je ook wat. Misschien wel de enige fietsbrug ter wereld die over een schoolgebouw heen gaat.

WK Mannheim

Het terrein van de klimtijdrit, waarover we al eerder berichtten, is intussen verkend. De gegevens van deze rit zijn bij Garmin Connect in te zien en een korte omschrijving van het parcours is in het Duitse forum te vinden.

Fietsberichten uit Drenthe

Het Dagblad van het Noorden legde de Drentse fietser langs de maatlat. Het onderzoek is is de aftrap van het project Fietsland Drenthe. De komende maanden staat in de krant Drenthe als dé fietsprovincie van Nederland centraal.

Ze zijn snel…

Ook de Oostenrijkers ontdekken het inmiddels: "Schneller kann sich der Mensch durch Muskelkraft nicht fortbewegen!"

En nu fietsen!!

Op zondag is er zowel in Dronten als in Winterswijk een ligfietsdag! De 23ste april organiseert Elan weer de Raptoride. En op 28, 29 en 30 april organiseren onze zuiderburen het 13e Ligfietstreffen in Nieuwpoort.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.