Jaarcompetitie afgesloten, nieuwe kampioenen.

Gepubliceerd op

John Poot is de winnaar van het wedstrijdseizoen 2002 van de NVHPV jaarcompetitie bij de heren. Detail, hij rijdt inmiddels bij de veteranen. Bij de dames werd 100 km/h vrouw Ellen van Vugt 1e voor teamgenoot Marjolijn Meijer. Click door voor de volledige uitslag en meer weco nieuws.

John Poot is natuurlijk dank verschuldigd aan zijn Tandemmaat Allert Jacobs die 2e werd. Hoe kun je nu je tandemmaat inhalen (als je ook nog achterop zit?) Door in een wedstrijd waar je tandemmaat niet meedoet op een andere fiets beter te presteren dan het slechtste tandemresultaat.

Kampioen van vorig jaar (en daarvoor en daarvoor) Ymte Sijbrandij is als derde geeindigd. Dit kwam mede doordat hij een aantal wedstrijden moest missen, maar hij moest de tandem toch ook wel een aantal malen voor laten gaan. Nieuwkomer Hans Wessels is met zeer klein puntenverschil met nummer 3 op de 4e plaats geeindigd.

In de lijst staan ook een aantal buitenlanders die niet mee hebben gedaan aan de reguliere competitie wedstrijden. Dit kon door goed te presteren op Cyclevision (3 wedstrijddagen dit jaar) en ook door de andere BEND wedstrijden.

Volgend jaar lopen de BEND competitie en de jaarcompetie van de NVHPV niet meer deels in elkaar over. Voor de BEND wedstrijden (Belgie (Zolder?), Lelystad en Keulen)en de andere wedstrijden wordt een afzonderlijk klassement opgemaakt.

Dat de competitie afgelopen is wil niet zeggen dat je van de winter niet kunt racen, 15 december kun je racen op de (nu verwarmde) wielerbaan in Sloten (Amsterdam) en 18 januari op de kartbaan in Breda. Samen tellen deze wedstrijden mee voor de wintercompetitie. Verder zijn er nog een aantal kartbaan wedstrijden in Belgie (http://www.hpv.be)

Hieronder volgt de competitiestand. Per wedstrijddag konden maximaal 1500 punten gehaald worden, de 2 slechtste (of niet gereden) wedstrijdagen zijn geschrapt voor de eindklassering. Vragen of opmerkingen: ymte@ligfiets.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.