Velayo-producent stopt met productie

Gepubliceerd op Thu, 19 Jan 2017 21:26:57 +0100

Op het Duitse Velomobilforum heeft de Duitse producent van de Velayo, Marcus von der Wehl, begin deze maand laten weten dat hij helaas geen tijd meer zal overhouden om nog commercieel met deze bijzondere velomobiel bezig te zijn. Hij zal, uit persoonlijke interesse, nog wel met de ontwikkeling ervan verder gaan.
Bron: Velomobielforum.

Reacties

m66roepers op Fri, 20 Jan 2017 09:07:58 +0100

Ik vroeg me het al af hoe het er mee stond. Mijn indruk is dat er al jaren geen Velayo's zijn gebouwd. Op de website stond dat men bezig was met de ontwikkeling van een verbeterde versie of een totaal nieuwe versie. Met de productie stoppen en terug naar de tekentafel gaan, betekent in feite dat het model ontwerpfouten heeft die eerst overwonnen moeten worden voordat men verder gaat met productie. Dat is dus niet gelukt. Het idee was leuk, de praktijk blijkbaar minder.

rene op Fri, 20 Jan 2017 09:44:13 +0100

Ik begrijp van Velomobilforum.de dat de eigenaar gestopt is om persoonlijke redenen, dus niet omdat het concept in praktijk niet bleek te werken oid.

m66roepers op Fri, 20 Jan 2017 09:53:23 +0100

Als het concept werkt, waarom stop je dan de productie en ga je terug naar de tekentafel? Je hebt geen inkomsten meer, maar ontwerpkosten blijven. Bovendien mis je in die tijd verdere opbouw van de klantenkring. Ik denk dat de achterwielbesturing in de praktijk is tegengevallen. Zie ook dit draadje op de ligfietslijst. De problemen waren anders dan ik had verwacht. Het sturen met hogere snelheid gaat prima. Het probleem is dat de achterzijde links uitzwenkt als je naar rechts stuurt en vice versa. (Edit) Kijk maar het plaatje boven. Stap in gedachten in de witte velomobiel en probeer langs de binnenrand van het pad weg te rijden. Met voorwielbesturing is dat probleemloos, met achterwielbesturing raak je vermoedelijk de gele (einde edit)

twilwel op Fri, 20 Jan 2017 13:08:10 +0100

Zo dramatisch is dat uitzwenken ook weer niet. Voor fietspaden is de Velayo eigenlijk te breed, ze is echt ontworpen voor de weg. Dat lijkt mij het grootste probleem.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.