Verslag en uitslag LEL 2002

Gepubliceerd op

De LEL (Lelystad-Enkhuizen-Lelystad) is een wedstrijd over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen en terug.
Het is traditioneel de laatste wedstrijd van de NVHPV zomercompetitie.
In het uitgebreide bericht een verslag en uitslag van de op 10 november gereden wedstrijd.

Mooi, de zomercompetitie 2002 zit er dus weer op. Het definitieve klassement moet nog opgemaakt worden, maar het is duidelijk dat John en Allert nummer 1 en 2 geworden zijn. Hans Wessels hoopte nog dat hij de derde plaats vast kon houden, maar dat zat er helaas niet in. Ymte won deze wedstrijd met overmacht en werd zodoende derde in het algemeen klassement.

Ellen van Vugt is de onbetwiste kampioen bij de dames geworden. Haar concurrentes Corinne en Swanette zijn beiden in verwachting en kunnen daarom niet meedoen aan de races. Marjolein Meijer staat veilig op de tweede plaats. Erika van Dijken en Barbara van Overhagen konden nog strijden om de derde plaats in het klassement. Beide hebben niet meegedaan aan de LEL en zodoende ook geen punten verzameld.
Bij de LEL waren nog twee potentiële dames renners. Ellen en Marjolein hadden nog gehoopt dat ze mee zouden doen en zodoende meer concurrentie van vrouwen zouden krijgen. Helaas hebben ze zich toch niet ingeschreven voor de wedstrijd.

Zoals gezegd won Ymte de LEL met overmacht. Zijn snelheid was met 49,7 km/uur ruim 5 km/uur sneller dan Niels Vogel. Hij werd tweede in deze wedstrijd. Niels begon overigens slecht aan de wedstrijd. Terwijl hij klaar stond voor vertrek ontdekte een toeschouwer dat zijn achterband lek was. In de kou dus snel repareren. Twaalf minuten later was de band gerepareerd en kon hij alsnog vertrekken voor zijn race. Een geluk bij een ongeluk was dat hij voor de start ontdekte dat zijn band lek was. Dat "geluk" had Marcel Vriesekolk niet. Die had 5 km voor de finish een langzaam leeglopende band. Hij redde het niet meer tot de finish. Na wisselen van de binnenband kon hij verder maar eindigde zodoende wel op de laatste plaats.
Andere pechvogels waren Michel Terwisscha van Scheltinga en Bart Bakker. Michel was nog wel vertrokken, maar kreeg problemen met een aflopende ketting. Bart kon niet vertrekken, want met een harde knal vloog een stuk uit zijn velg. Dat was het gevolg van een door de remschoentjes te ver ingesleten velg.

De wedstrijd was oorspronkelijk gepland op 27 october. Wegens de storm is de wedstrijd toen twee weken uitgesteld. Ook dit keer was de weersverwachting niet optimaal. Er werd veel regen voorspeld. Gelukkig liet de regen nog even op zich wachten en kon zelfs de laatste deelnemer droog finishen. Toch heeft de sombere weersverwachting diverse rijders ervan weerhouden heeft om mee te doen met deze wedstrijd. Jammer want het was een gezellige racedag.
Over drie weken, op 1 december, start de wintercompetitie al weer. Dit jaar in het verwarmde Velodrome in Sloten, Amsterdam. Zorg dat je erbij bent. Zie ook de agenda en het betreffende bericht.

Gerard.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.