Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Te snel: boete, 360° opname, dromend van een ligfiets, snelste fiets, ligfietszijspan, Yehuda Moon, Wheelys cafe, vochtige aangelegenheid, trapauto's, tandem voor drieën, Monza, video's van races

Te snel? Boete!

Ene Peter is, met zijn grijze velomobiel, in België 21 keer geflitst op wegen waar maar (!) 70 km/uur gereden mag worden. Nu blijkt dat je, als fietser in België, geverbaliseerd kan worden als je te snel rijdt.
Hoe vind je zo iemand in zo'n 'anonieme' velomobiel? Wel, als recherche kun je daar wel tijd aan besteden voor zo'n vuige overtreding (ondertussen gebeuren er in Belg…). Dus schuim je, als recherche, alle blogs af en kom je in dit blog (zie hier Recherche, en 'rechercheer je' zelf naar Maasmechelen op dat blog) op het spoor van de dader (de sticker gaf Peter weg). Aangekomen op het bureau hangt aan een wand meerdere (flits-)foto's met zijn velomobiel. Ontkennen is er dan niet meer bij. En dan maar hopen dat de boete niet al te hoog wordt.

Een andere snelheidsduivel in België.

360° opname

Op een wel hele mooie ochtend maakte Paul (blog) deze 360° opname. Voor de liefhebbers, de app is er voor Android en een soortgelijke app voor iOS.

Dromend van een ligfiets

Je kan natuurlijk dromen van een ligfiets, of er, als kunstenaar, zelf één maken, en verder blijven dromen.

Snelste fiets

In de Irish Times staat een verhaal van de snelste fiets ter wereld: de fiets van Cameron en Todd.

Ligfietszijspan

Voor een gehandicapt zoontje wordt een prachtige zijspan, naast de 'normale fiets' gemaakt in de vorm van een ligfiets. Wat een geweldig project!

Yehuda Moon

Er is weinig vertrouwen in de organisator, alleen al omdat die allerlei aerodynamische accessoires op zijn racefiets heeft.

Wheelys cafe

Een zekere stop, hier hoort een fietser zijn koffie, frisdrank, e.d. te halen. Deze rijder van de prachtig bestickerde WAW doet dit zeker.
In Nederland is Wheelys cafe alleen in Den Haag, in België in Roeselare en in Duitsland zijn er wat meer: Düsseldorf en drie (!) in Keulen.

Vochtige aangelegenheid

Altijd rustig, maar adembenemend, willen fietsen? Ga naar Atlantis. Kan je ook rustig om je heen kijken.

Trapauto's

Deze wel heel luxe driewieler is geïnspireerd op een Mercedes.
En zo'n zestig jaar later, afgelopen 5 juni, rijdt er een driewieler in Bordeaux rond met een op de Citroën 2CV geïnspireerde model.

Een heel andere trapauto.

Tandem voor drieën

Wat je niet al moet verzinnen om met de hele familie op stap te gaan. Hier een verlengde tandem.
Het kan nog uitgebreider: een fiets voor zes personen!
Hoe noemen we dit ook weer? Ultra light zal het niet zijn, het zal meer een 'less is more' ('Wat je thuislaat is, mooi, meegenomen') zijn.

Monza

Afgelopen zondag was er ook een race in Monza (I) georganiseerd door Propulsione Umana. Zie ook het forum ('Nederlands').
We hebben een aantal (Facebook-)links verzameld:

Video's van races

Roelf heeft twee video's toegevoegd: een van Open Brabants Kampioenschap en een van Rütenbrock.

Reacties

rene op vr 17 jun 2016 om 13:43

Als ik Peter C. was zou ik keihard ontkennen. Zolang er geen kentekenplicht is voor fietsers is moeilijk hard te maken dat jij het was/ dat het jouw fiets was op dat tijdstip.

paulvanroekel op vr 17 jun 2016 om 14:01

de link bij Dromend van een ligfiets is niet goed

TeJayLigFts op vr 17 jun 2016 om 16:32

Paul: er stond een fout karakter in, maar is nu weer goed. Bedankt!

blackarmor op za 18 jun 2016 om 11:49

in het geval van peter.c vermoed ik eerder dat dit een zoektocht was naar illegale electrische ondersteuning .
en het is niet verplicht van een snelheidsmeter te hebben op de fiets . puur wettelijk moet iedere weggebruiker zich aan de snelheidsbeperkingen houden .

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.