Voormalig profwielrenner Rick Flens rijdt voor HPT

Gepubliceerd op

De tweede renner voor de VeloX 6 van het Human Power Team Delft en Amsterdam is voormalig prof wielrenner Rick Flens. Flens sloot vorig jaar zijn wielercarrière af en zocht een 'laatste sportieve uitdaging om vol voor te gaan.'

Samen met Jan Bos gaat Flens proberen het wereldsnelheidsrecord terug te pakken van Todd Reichert die in 2015 een snelheid haalde van 139,46 km/h. Met Flens en Bos heeft het team twee topsporters die daartoe in staat moeten zijn. Wel moet Flens nog wennen aan de overstap van de race- naar ligfiets. "Ik heb nu twee keer in de VeloX gezeten, maar om hem recht te houden vergt nog wat meer trainingsuren: dit is leren fietsen in het kwadraat," aldus Flens

Flens is sinds 2003 profwielrenner. Begonnen bij Van Vliet-EBH-Gazelle stapte hij drie jaar later over naar het Rabobank Continental Team. In 2007 zat hij in het grote Rabobank team, gevolgd door Belkin en uiteindelijk Lotto Jumbo waar hij zijn carrière afsloot. De specialiteit van Flens is de (korte) tijdrit.

Reacties

hannekehovens op di 19 apr 2016 om 12:52

hmm.. aan de beschermende kleding te zien heeft hij nog niet heel veel vertrouwen in zijn eigen fietskunsten ....

pietandringa op di 19 apr 2016 om 13:00

Het is mooi om iemand in het team te hebben die veel vermogen kan leveren. Rick Flens is voor een wielrenner vrij lang en behoorlijk zwaar, maar dat is in een gestroomlijnde ligfiets eerder een voordeel. Als hij de fiets goed onder de knie krijgt en de omstandigheden goed zijn kan de grens van 140 km wellicht worden doorbroken. Ik denk niet dat Jan Bos het vermogen van Rick Flens kan trappen, maar de techniek speelt ook een grote rol.

Roodpetje op di 19 apr 2016 om 16:59

@Hanneke: dit zijn zijn eerste meters, aan het einde van de training was er al minder bescherming.

hannekehovens op di 19 apr 2016 om 17:55

Dat geeft de burger dan weer moed :) Hij had zeker van te voren Klaas kan alles gekeken en bedacht.. "Dat gaat mij niet overkomen"

TeJayLigFts op di 19 apr 2016 om 18:06

Ook een bericht in het Nieuwsblad, RTV-NH, RTL Nieuws, Omroep West en Cycling Online.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.