Uitslagen en Verslag wedstrijden Alkmaar

Gepubliceerd op

De uitslagen en een verslagje van de een na laatste wedstrijd van het zomerseizoen. Met een 15 deelnemers en zowaar enkele toeschouwers een leuke maar ook wel koude wedstrijdmiddag. Over twee weken is de laatste wedstrijd van het seizoen. Een tijdrit over de dijk Lelystad Enkhuizen.

De eerste wedstrijd was een tijdrit over 4 kilometer. Dat zijn dus 16 ronden zo snel mogelijk fietsen. Gestart wordt met twee tegelijk. Elk aan een zijde van de baan. Winnaar is Allart en John geworden op hun tandem. Het lukte hen als enigste om op de hobbelige betonbaan boven de 50 km/uur te rijden. Hun tegenstander in de run was Ymte. Die werd tweede in de eindrangschikking. Na afloop bleek dat het voorwiel van Ymte losgelopen was. Met die snelheden bepaald niet ongevaarlijk.
Een nadeel bij een tijdrit is dat ons tijdsysteem wel de rondetijden kan registreren, maar niet direct een einduitslag kan opstellen. Dat is toch wel eigenlijk een must. Met stopwatches en handmatig invoeren in de computer kan wel direct een (voorlopige) uitslag gemaakt worden. Na verwerking van de gegevens kan dan naderhand de officiële uitslag via internet bekend gemaakt worden. Een idee voor de volgende keer.

De tweede wedstrijd was een kriterium over 45 minuten. In de eerste manche was er op kop een goede samenwerking tussen Jan Marcel van Dijken en Piet Kaagman. Ook de tandem met Jan Limburg/ Richard Blom draaide in de kop mee, zij het met een ronde achterstand. Even heeft de tandem nog geprobeerd om de ronde achterstand goed te maken, maar dat lieten Jan Marcel en Piet niet toe. De eindstrijd tussen Jan Marcel en Piet zou nog spannend geworden zijn, maar in de 72e ronde liep bij Piet Kaagman de ketting eraf. Die lag er wel weer snel op, maar een oponthoud van 34 seconden is direct al een ronde verlies. Natuurlijk liet Jan Marcel zich die ronde niet meer afpakken.

De tweede manche was een titanengevecht. Allart en John op de tandem gingen zeer snel van start. Het leek wel of ze met een sprint bezig waren. Even later bleek wat de tactiek was. Namelijk Ymte en Marco overbluffen. Binnen de kortste keren hadden ze een ronde voorsprong en konden ze de wedstrijd controleren. Marco en Ymte hebben ook niet echt een poging gedaan om de ronde terug te pakken. Pechvogel in deze manche was Hans Wessels. Meerijdend in de kop viel hij tamelijk spectaculair. Hij zal nog een persoonlijk verslag op de ligfietsplaza zetten. De oorzaak van de val was waarschijnlijk de hobbelige betonbaan. Het is dus geen luxe dat binnenkort de baan opgeknapt wordt en er een nieuwe asfaltlaag op komt.
De eindstrijd ging om de 2e en 3e plaats. Marco en Ymte reden constant bij elkaar en enkele ronden voor het einde zag je het kat en muis-spel ontstaan. Ymte reed op kop en Marco nam mooi niet over. Ymte liet zich echter niet verrassen en samen gingen ze in de sprint. Met een verschil van 0,16 seconden werd Marco sportief verslagen.
Over twee weken kan Marco revanche nemen. Echter niet in een rechtstreeks duel, want de LEL is een tijdrit. Er wordt dan om de twee minuten gestart.

Foto's van de race komen bij het persoonlijk verslag van Hans Wessels.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.